Juha, 28, ei ole koskaan seurustellut tai harrastanut seksiä: ”Kun seuraan kavereiden parisuhdearkea, olen kateellinen” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Juha, 28, ei ole koskaan seurustellut tai harrastanut seksiä: ”Kun seuraan kavereiden parisuhdearkea, olen kateellinen”

Avioliittoon suhtaudutaan Juhan mielestä nykyään turhan kevyesti.

Juha toivoo kumppanin jakavan hänen kristilliset arvonsa, vaikka kaikesta ei tarvitsekaan olla samaa mieltä. Kuvan henkilö ei liity juttuun.

13.2.2018 19:00

Asiat menevät kuten niiden on tarkoitettu – merkitsee se sitten yksin elämistä tai avioliittoa, ajattelee keskisuomalainen Juha, 28. Hän ei ole koskaan seurustellut tai harrastanut seksiä.

– Halua kyllä olisi. Juttu on kuitenkin aina kaatunut siihen, että joko toinen osapuoli tai minä ei ole ollut kiinnostunut. Asiaa vaikeuttaa sekin, että itselläni on pari kriteeriä, joista en pahemmin jousta. Toinen on arvomaailma ja kyllä miellyttävällä ulkonäölläkin on merkitystä, Juha sanoo.

Juha työskentelee hoiva-alalla. Hänellä on kristillinen vakaumus.

– Siksi en ole harrastanut seksiäkään. Oma periaatteeni on se, että seksi kuuluu vasta avioliittoon.

Vuonna 2014 Juha liittyi seuranhakupalvelu Tinderiin. Kävi muutamilla treffeillä ja viestitteli parin naisen kanssa.

– Ei siinä päästy eteenpäin. Osan kanssa arvot kyllä täsmäsivät, mutta juttu ei sitten muuten vaan lähtenyt luistamaan. Kaikkien kanssa kemiat eivät vain toimi. Lopulta turhauduin ja poistin koko Tinder-tilini.

Juha harmittelee sitä, että toiseen saman maailmankatsomuksen jakavaan sinkkuun on vaikea törmätä. Useimmat kolmenkympin kieppeillä olevat elävät jo parisuhteessa. Harmitus on sana, jota hän käyttää kuvaamaan myös omia tuntemuksiaan sinkkuelämästä.

– Monella kaverillani on suhde, ja kun näen heidän arkeaan, olen kateellinen. Lähinnä se pistää harmittamaan. En ole masentunut eikä elämäni ole kurjaa, mutta kausittain, esimerkiksi ystävänpäivänä tuntuu tylsältä olla yksin.

Ero ei ole vaihtoehto

Suurin osa Juhan naimisiin menneistä ystävistä ja tuttavista on eronnut, pitkistäkin parisuhteista.

– Sama trendi tuntuu olevan vähän kaikkialla. Avioliitto on nykyään turhan heppoinen asia. Heti ollaan valmiita eroamaan kun suhteessa tulee vähän ylämäkeä. Ihmiset eroavat mieluummin kuin näkevät vaivaa parisuhteensa eteen ja ottavat toisen huomioon.

Juhan mielestä parisuhteen idea ei ole se, että homma jätetään kesken, kun tulee vaikeuksia.

– Itse haluan ajatella, että jos joskus pääsen naimisiin, ero ei ole vaihtoehto.

Ystävät tsemppaavat

Itsenäisessä elossa on hyvätkin puolensa. Saa olla niin kuin haluaa eikä kenellekään tarvitse raportoida kuulumisiaan. Juhalla on paljon omaa aikaa pelata salibandyä, käydä kuntosalilla, lenkkeillä, seurata urheilua ja pelata tietokoneella.

Juhalla on myös paljon ystäviä ja samanhenkinen kaveripiiri. Ystävät eivät ole kummeksuneet sitä, että Juha ei vielä ole löytänyt ketään rinnalleen. Päinvastoin: he ovat kannustaneet Juhaa luottamaan siihen, että kumppani löytyy vielä. Tähän Juhakin uskoo.

– Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Moni löytää vasta keski-ikäisenä pysyvän parisuhteen. Kyllä tämä elämä sinkkunakin sujuu, mutta olisihan se mukavaa, jos olisi joku, jonka kanssa voisin jakaa arjen ilot ja surut. En ole luopunut toivosta.

Seksikokemusten puute ei Juhaa huoleta.

– Ei se ole niin iso asia, että siitä pitäisi paineita ottaa. Vaikka seksi on tärkeä osa parisuhdetta, niin kyllä parisuhteeseen kuuluu muutakin.

Puuttuuko seksi sinun elämästäsi kokonaan? Eikö sitä ole ollut koskaan vai onko se vain jo vuosia sitten hävinnyt johonkin? Miksi? Kerro oma tarinasi ja lähetä se osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi. Kertomuksia voidaan käyttää jutussa. Viestisi käsitellään luottamuksellisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?