Viisikymppinen Marja vapautui avioeron jälkeen harrastamaan seksibileitä ja parinvaihtoa: ”Tämän ikäinen nainen on tosi kuumaa kamaa”

Yhden miehen heterosta vaimosta ja kolmen lapsen äidistä on kuoriutunut seksuaalisuuteen avoimesti suhtautuva ja lähes kaiken hyväksyvä kypsä nainen, joka voisi elää vaikka polyamorisessa suhteessa.

15.1.2018 19:00

Sadan hengen saunailta. Ensin ollaan vaatteet päällä, sitten kaikki käyvät pesulla. Saunomisen jälkeen naiset ovat hepeneissä, kuten babydoll-mekoissa ja stay-upeissa, miehillä on bokserit tai pyyhe lanteilla. Seksiä harrastetaan jos halutaan, joko suljettujen ovien takana tai avoimesti.

Tällaista voi olla parinvaihtajien bileissä, joissa käy myös eronnut viisikymppinen Marja.

– Vähän ennen kuin täytin viisikymmentä, ajattelin, että mitäs jos etsisinkin itselleni naisen. Ystäväpiirissäni on paljon lesboja, ja he ovat ihania ihmisiä. Sitä paitsi olen aina tykännyt naisen vartalosta, Marja sanoo.

Mukavia naisia löytyi, mutta Marja huomasi pian, että naisen kanssa seurustelu ei ollutkaan sitä, mitä hän halusi. Hän ei myöskään enää halunnut ”leikkiä kotia yhden ihmisen kanssa”.

Sen sijaan parinvaihtoa harrastava tuttava houkutteli Marjan viime kesänä liittymään parinvaihtajien yhteisöön. Yhteisössä on sekä pariskuntia että sinkkuja sekä niitä, joilla on avioliiton ulkopuolinen salasuhde.

– Olen myös tavannut miehiä, jotka ovat luvalla siellä. Kotona ei ole erotikkaa, mutta muuten kaikki toimii hyvin, hän kertoo.

Parinvaihtoa verkon kautta

Parinvaihtajien yhteisön koti on netissä. Sivusto muistuttaa sosiaalista mediaa, kuten Facebookia tai Tinderiä. Saitille perustetaan profiili, johon voi liittää nimimerkin sekä haluamansa kuvan. Perustietoja ovat ikä, mieltymykset, halut sekä se, onko kimppakokemuksia. Muiden profiileja voi selata ja yhteys syntyy, kun molemmat sitä haluavat.

– Kun tapaat jonkun, voit todentaa, että hän on kuka sanoo olevansa. Mitä enemmän todennuksia, sitä luotettavampi profiili on. Monet todennukset eivät silti tarkoita, että jokaisen kanssa on harrastanut seksiä.

Tapaamistaan ihmisistä voi antaa heidän profiiliinsa myös arvion.

– Ilopilleri, pätevöitynyt suuseksissä, huomaavainen, koomikkoainesta, bilehile, hitaasti lämpeävä, maltillinen ja niin edelleen, Marja luettelee.

Sivuston jäsenillä on vahva keskinäinen luottamus. Jotkut laittavat sinne myös tunnistettavan kuvan. Marja on varovaisempi.

– En haluaisi, että vanhempani ja lapseni saisivat tietää harrastuksestani, enkä ole toitottanut siitä ystäville tai töissä. En silti pelkää, että jäisin kiinni. Se, joka bongaa minut, on itsekin yhteisössä.

Sujuvaa seksiseuraa

– Kaikilla seksi on se juttu. Kukaan ei hae elämänkumppania vaan laadukasta ja hyvää seksiseuraa. Ja jengi on hyvin huomaavaista. Aina kysytään, saako koskea tai onko mahdollista liittyä seuraan. Kondomin käyttö ja suojautuminen ovat itsestäänselvyyksiä.

Parinvaihtajien tapaamiset sujuvat varsin luontevasti ja suoraviivaisesti.

Marjan ensimmäiseen ryhmäseksikertaan osallistui hänen lisäkseen kaksi miestä ja yksi nainen. He olivat kaikki naimisissa. Aluksi Marja pelkäsi mustasukkaisuusdraamoja, mutta turhaan.

– Kun olen ollut pariskuntien kanssa, olen saanut palautetta siitä, että se on parantanut heidän seksielämäänsä. Parien keskinäinen katsekontakti ja kommunikointi kertovat, että heidän suhteensa on vahva.

Parinvaihtajien ajattelumaailma ei ole kaikkein ahtaimmasta päästä. Naiset ovat vahvasti biseksuaaleja, eivätkä miehetkään kavahda toisen läheisyyttä.

– Jos olen kahden miehen kanssa, se toimii vain niin, että kaikki koskevat kaikkia, ja että se tuntuu luonnolliselta. Käytännössä toinen mies voi ohjata vaikka toisen penistä.

Kovin perinteissä suhteessa elävä voisi kavahtaa pelkästään sitä, että oman puolison näkee samaa sukupuolta olevan kanssa.

Hyvää ja huonoa

Ystäviä ympäri Suomen, Rovaniemeltä Hankoon. Pikkutuhmaa huumoria ja lämpöä. Nekin kuuluvat parinvaihtoon.

– Seksitapaamisiinkin sisältyy paljon keskustelua ja kuulumisten vaihtoa, siinä tullaan myös läheisiksi ystäviksi. Usein puhumme myös tabuista hyvin avoimesti, vaikka miten peppuseksi onnistuu. Kuin puhuisimme kakkuresepteistä!

Vakikumppanit tietävät Marjan oikean nimen ja työpaikan.

– Toki jos olen isoimmissa bileissä, voin harrastaa seksiä monen kanssa samana iltana ja sen jälkeen miettiä, että tuonko kanssa olin.

Marjaa pohdituttavat lähinnä taudit.

– Vaikka kuinka käyttää kondomia, on aina riski saada sukupuolitauti. Käyn kolme neljä kertaa vuodessa testeissä ihan vain varmuuden vuoksi.

Toinen ”uhka” on ihastuminen.

– Toki seksikumppaneista täytyy välittää ja tykätä, mutta ihastuminen tai rakastuminen saattavat tuottaa pettymyksiä.

Kielletyn hedelmän herkullisuus

– Olen päässyt maistamaan maailmaa, joka koukuttaa, ja kokenut oikeasti hienoja juttuja. Moni on sanonut että kuin katsoisi pornoleffaa, johon saa itse osallistua, Marja sanoo.

Kun ulkonäkö, status tai koulutus eivät merkitse juuri mitään, omista rajoista voi irrottaa turvallisesti.

– En tiedä monista kuin nimimerkin ja sen, miltä tyyppi näyttää ilman vaatteita. Kaikki lähtee henkilökemiasta. Vaikka ei minua haittaa katsoa nuorempaa miestä, joka on treenattu.

Silmissä on pilkettä.

Vanhempi nainen kiinnostaa

Nuorin Marjan tapaama mies on ollut 23, vanhin 72. Suurin osa Marjaa lähestyvistä miehistä on kolme- nelikymppisiä.

– Tämän ikäinen nainen on tosi kuumaa kamaa. Hän ei halua perhettä, tietää mitä haluaa, on itsevarma ja pystyy opettamaan jotain. Nuorempien kanssa juttelen myös siitä, mistä he löytäisivät kumppanin. Joskus olen sekä äiti, rakastajatar että frendi.

Turvallisessa yhteisössä voi kokeilla erikoisempiakin asioita, kuten seksikeinua. Se on katosta roikkuva keinu, johon nainen menee makaamaan.

– Mies voi seistä vaikka paikallaan ja keinu hoitaa hommat. Mukana voi olla myös muita hyväilemässä ja suutelemassa.

Säännöt ovat selvät: kellään ei ole kännykkää, saunaillassa kaikki menevät heti pesuille ja omat alkoholit ovat kiellettyjä.

– Jengi on hyvin harvoin päissään. Jos juo liikaa viinaa, seksi ei onnistu.

Kaikki eivät myöskään ole Marjan mukaan ”mitään sadomasokisteja tai kinkyjä”.

Ei enää parisuhdetta

Parasta parinvaihdossa ja ryhmäseksissä on Marjan mukaan se, että hän on oppinut tietämään, millaisesta seksistä hän itse pitää. Hän pystyy myös kertomaan sen seksikumppanilleen, ohjaamaan ja kysymään, mitä toinen haluaa. Itseluottamuskin on kasvanut.

– Kun tulin mukaan, minulla oli aina jotain vatsamakkaroiden peittona. Nyt voin olla täysin alasti ja harrastaa bileissä seksiä muiden katsellessa. Se ei ole hirveää eikä siinä ole mitään likaista. En ajattele, miltä näytän vaan miltä minusta tuntuu.

Yhtä asiaa Marja ei kuitenkaan halua. Se on niin sanottu perinteinen parisuhde.

– En missään nimessä haluaisi asua toisen kanssa ja sitoutua vain yhteen ihmiseen. Haluaisin aikuisen vakisuhteen, jonka kanssa voisin käydä parinvaihtoa ja vaikka viettää lomia yhdessä.

Kumppani voisi avoimesti käydä tapaamassa myös muita.

– Miksi ei voisi harrastaa seksiä monen kanssa? Jos ollaan aikuisia ja se on kaikille ookoo.

Haastateltavan nimi on muutettu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?