Aviopari Jouni ja Tiia myy seksipalveluita pussailusta pieksemiseen – ”Emme tee tätä pelkästään rahasta”

Tiia ja Jouni Forsström myyvät yhdessä seksipalveluja, mutta kertovat olevansa monilla mittareilla perinteinen aviopari.

2.1.2018 7:01

Kapeat portaat vievät espoolaisen rintamamiestalon yläkertaan. Huomio kiinnittyy katosta ketjuilla roikkuvaan nahkaiseen keinuun, jossa on remmit käsien ja jalkojen sitomista varten. Seinällä roikkuu vyö- ja piiskakokoelma, sekä muutama sormen paksuinen keppi. Pienelle pöydälle aseteltu kulho tursuaa kondomipaketteja.

Huoneessa on sohvaryhmä, parisänky ja suuri määrä erinäköisiä- ja kokoisia tekopeniksiä aina lanteille kiinnitettävästä kumisesta strap-onista värikkäisiin värinävääpeleihin. Sohvapöydälle on nostettu nenäliinapaketti, ja löytyypä huoneesta myös talouspaperia.

Tiia ja Jouni Forsströmin makuuhuone on myös heidän työhuoneensa. Pariskunta tekee seksityötä. Omien sanojensa mukaan he myyvät ennen kaikkea seksuaalisia elämyksiä. Illalla on tulossa asiakas.

Pariskunnan työhuoneesta löytyy iso valikoima vaatteita ja kenkiä, joihin he ja asiakkaat voivat pukeutua.

– Meiltä ei saa liukuhihnaseksiä tai käsikirjoitettuja tarinoita. Emme ole näyttelijöitä, emmekä tee tätä pelkästään rahan vuoksi, Tiia Forsström sanoo.

Seksityön ulkopuolella Forsströmit kertovat olevansa monilla mittareilla perinteinen, konservatiivisen yksiavioinen pariskunta. Tiia Forsströmillä on myös lapsia edellisestä avioliitosta.

– Ihmiset kuvittelevat, että meillä on vapaa suhde ja tuolla harrastetaan seksiä kaiken kanssa mikä liikkuu. Vapaa-ajan seksuaalinen aktiivisuus ei ole mikään edellytys seksityön tekemiselle, eikä seksuaalisuuden tarvitse olla tietynlaista.

Pari tapasi toisensa viisi vuotta sitten kinky-piireissä ja BDSM-ympyröissä. BDSM on yleiskäsite sadomasokistisille seksuaalifetisseille. Se sisältää muun muassa hallittua sitomista, alistamista, rankaisemista sekä alistettuna olemista.

Pari vuotta sitten Tiia ehdotti, että mitäs jos he kokeilisivat seksityötä, kun molemmilla oli jo tuttuja alalta. Pian molemmilla oli jo toiminimi.

– Eihän siinä mennyt kuin viikko, Jouni Forsström nauraa.

Verkkosivuilla Jouni esitellään vahvasti dominoivana sadistina ja ehdottoman mielivaltaisena masterina, joka on lisäksi sensitiivinen ja läsnä oleva ammattilainen. Tiia taas on seksologi, koulutettu seksuaalineuvoja ja filosofian maisteri. Lisäksi hän on sadistinen valtiatar, hellä hemmottelija, nautiskeleva naaras ja kujeileva kissa.

Vaikka työ ei välttämättä vaadi monimutkaisia työvälineitä, on Aistien talon piiskavalikoimassa varaa valita.

– Meidän parisuhteeseen on aina kuulunut se, että tykätään leikkiä yhdessä muidenkin ihmisten kanssa. Kovin pitkä harppaus se ei ollut kokeilevasta ja elämyshakuisesta seksuaalisuudesta seksityöhön.

– Yksi päivä totesin vain, että halusin kokeilla, minkälaiset ihmiset maksavat, mitä ne maksavat ja miltä se minusta tuntuu, hän lisää.

Maksajia riitti. Kansanedustaja Anna Kontulan vuonna 2005 tekemän tutkimusten mukaan Suomessa työskentelee vuosittain noin 8 000 seksityöläistä. Puolet heistä on kotimaisia, osa kokoaikaisia ja osa sivutoimisia. Määrä on tuskin vähentynyt. Tämä kertoo jotain myös seksin ostajien määristä.

– Kyllähän mekin tällä voisimme elää, kun ajattelen sitä määrää asiakkaita, joille joutuu myymään ei-oota, koska kalenterissa on jotain muuta. Moni elättää tällä itsensä.

Pari ottaa asiakkaikseen niitä, joilla on heidän mielestään kiinnostavia pyyntöjä ja toiveita. Vaikka työhuoneesta löytyy välineitä aina koulun liikuntasalista hankitusta pukkihyppelypukista jättimäiseen tekopenikseen, ei fantasioiden toteuttamiseen tarvita välttämättä monimutkaista rekvisiittaa.

Asiakkaalle tärkeää voi olla mikä tahansa. Esimerkiksi se, että Jouni puhuu möreällä äänellä tai Tiia käyttää rannekelloa. Jotkut haluavat saada mustelmia, jotkut haluavat verta. Toiset tahtovat, että heitä piiskataan tai tukistetaan. Palvelut vaihtelevat pussailusta pieksemiseen.

– Kaikki voi olla hienovaraista tai hellääkin. Ihminen voi tulla pyytämään rangaistusta, koska kokee suoriutuneensa huonosti kotona tai työelämässä. Jotkut haluavat kipua rentoutuakseen, saadakseen ajatukset muualle, ammattimaster Jouni sanoo.

Jouni kiinnittää kattoon seksikeinua, johon keinujen kädet ja jalat voidaan tarvittaessa sitoa kiinni.

– Fetisseissä on kiehtovinta, että ne voivat olla mitä vain, ja lisäksi on liukuva raja, minkä kokee fetissiksi tai mielenkiinnon kohteeksi, Tiia jatkaa.

Yllättävän moni asiakas kaipaa läheisyyttä ja hellyyttä, esimerkiksi suutelemista.

– Se kertoo varmaan myös siitä, mikä on lähtötaso elämässä.

Jounilta ja Tiialta saa myös perinteisiä seksipalveluita, mutta pääsääntöisesti se tapahtuu niin, että molemmat ovat läsnä tapaamisessa. Tiialta ei siis saa seksiä, ellei Jouni ole paikalla. Periaate on sama myös toisinpäin.

– Mun kanssa voi keskustella siinä sitten vaikka autoista, Jouni sanoo.

Stereotypian mukaan seksipalvelujen ostajat ovat reppanoita peräkammarin poikia, joilla on suuria vaikeuksia saada seksiä ja ylipäätään hyvin vähän kokemusta siitä. Forsströmien mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan työtä voi tehdä vuosia ja olla törmäämättä tällaiseen ihmiseen kertaakaan.

– On ihmisiä, joilla on vähän seksikokemuksia tai jotka haluavat tietynlaista seksiä tai esimerkiksi toisen sukupuolen kosketusta turvallisesti. On mahdollista, että esimerkiksi korkean iän vuoksi tuntuu vaikealta lähteä etsimään kumppania tuolta jostain. Meidän asiakkaita yhdistää se, että suurin osa heistä on täysi-ikäisiä miehiä, jotka tulevat hyvin toimeen elämässään.

Pariskunta myy ainoastaan turvaseksiä, joten kondomeja tulee olla käden ulottuvilla.

Aihetta koskevissa keskusteluissa näkyy myös oletus, että seksiä ostavat miehet esineellistäisivät naista tai suhtautuisivat epäkunnioittavasti ja olisivat väkivaltaisia. Tässäkään kohtaa vastinetta ei löydy pariskunnan omista kokemuksista eikä myös heidän kollegojensa kokemuksista. Forsströmien puhelimiin ei soitella öisin, eikä kukaan ole käynyt häiriköimässä.

– Jos haluat selkääsi ja kuulla huorittelua, niin ryhdy sairaanhoitajaksi tai koulunkäyntiavustajaksi. Saanti on melko varma, Jouni sanoo.

Pohjimmiltaan seksityö on kuin mikä tahansa muukin asiakaspalveluammatti, Forsströmit vakuuttavat. Työ ei myöskään ole sen turvattomampaa kuin mikään muukaan työ, jossa asiakkaan kanssa ollaan kahdestaan.

Toisaalta Forsströmit ovat huomanneet, että heidän asiakkaistaan puhutaan huomattavasti rumemmin kuin heistä. Siihen on muutama, sinänsä luonteva syy.

– Osa asiakkaista on varattuja eikä toimi puolisonsa luvalla. Ulkopuolisen silmissä he pettävät puolisoaan meidän kanssa. Aika monen asiakkaan kanssa puhutaan perheestä ja he puhuvat esimerkiksi vaimoistaan hyvin kauniisti.

Jouni ja Tiia kertovat olevansa yhä ”ällöttävän rakastuneita” toisiinsa.

Usein salaisen seksipalvelujen käytön taustalla on torjutuksi tai naurunalaiseksi joutuminen. Taustalla voi olla pelko tai kokemus siitä, ettei puoliso hyväksy.

– Vaikka fetissi olisi joku ihan tavallinen, kuten korkokengät, mutta on tullut torjutuksi ja nauretuksi. Oleellista täällä on se, että ihminen tulee kohdatuksi, ei se, mitä teknisesti ottaen tehdään.

Tiia ja Jouni Forsström makuuhuoneessaan, joka toimii myös Aistien talon sessiotilana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?