5 hälytysmerkkiä, jotka voivat kertoa, että sinun on aika jättää hänet

Suhteen rehellinen tarkastelu voi olla kivuliasta, mutta se kannattaa.

Haluatko puhua, mutta toinen vetäytyy?

31.12.2017 18:12

Kun parisuhde päättyy, pinnan alla on usein muhinut ongelmia jo jonkin aikaa. Osapuolet eivät ehkä vain ole halunneet tunnustaa – tai tunnistaa – niitä.

Nämä asiat voivat kertoa siitä, että sinun saattaa olla syytä miettiä suhteesi päättämistä.

1. Ette panosta suhteeseen yhtä paljon

Jos olet ainoa, joka lähettää ”ajattelen sinua” -viestejä tai varaa illallispöytiä, jotain on pielessä. Hyvä suhde vaatii kahden ihmisen panostusta. Well and Good -sivuston haastatteleman asiantuntijan mukaan yksipuolisuus uhkaa kutistaa suhteen vain käteväksi ”järjestelyksi”.

2. Et pysty olemaan oma itsesi

Saat, ja sinun pitää, tuoda suhteeseen itsesi ja persoonasi – eikä ideaalikuvaa siitä, millainen suhteessa mielestäsi pitäisi olla. Jos et pysty olemaan aito, suhde ei luultavasti ole sinulle tarkoitettu.

3. Sanot, mutta tarkoitatko?

Rakastan sinua! Minä myös. Mukavaa päivää! Sinulle myös.

Sanoilla on painoarvoa. Jos jompikumpi teistä vastaa rutiininomaisesti toisen lämpimiin toivotuksiin, kaikki ei ole kohdallaan.

4. Pimitätte toisiltanne asioita

Hyvässä suhteessa kumppaneilla on yhteisen ajan lisäksi omaa aikaa ja tilaa. Jos jätät tarkoituksella kertomatta toiselle siitä, missä olet ollut ja mitä olet tehnyt, kysy itseltäsi, miksi ihmeessä. Vahvojen tunnesiteiden muodostaminen suhteen ulkopuolisiin ihmisiin voi myös olla merkki siitä, että suhteessanne ei ole kaikki kohdallaan.

5. Toinen vaatii, toinen vetäytyy

Amerikkalaisen parisuhdetutkijan mukaan tämä asetelma johtaa tyypillisesti eroon. Toinen osapuoli haluaa ”keskustella”, toinen vetäytyy puhumattomuuteen. Jos toinen ei puhu, toinen hermostuu. Yhteys on kateissa ja kummallakin on paha olla. Kuulostaako tutulta? Pariterapia voi tässä tilanteessa olla avuksi.

6. Valitat kumppanistasi jatkuvasti ystävillesi

Maailman parantaminen ja vaikeidenkin asioiden työstäminen hyvien ystävien kanssa kuuluu elämään. Jos havaitset jatkuvasti purkavasi heille tyytymättömyyttäsi kumppaniisi, sinun on syytä miettiä, arvostatko häntä enää tarpeeksi. Vai onko sinun vaikea kertoa kumppanillesi tuntemuksistasi? Avoimuus ja rehellisyys kannattavat. Parisuhdetutkia Minna Oulasmaan mukaan se näkyy myös seksielämässä.

Tähän perustavanlaatuiseen kysymykseen vastaaminen voi auttaa arvioimaan, kestääkö suhteesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?