Orgasmikirjaa kirjoittava seksuaaliterapeutti: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Orgasmikirjaa kirjoittava seksuaaliterapeutti: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

Marja Kihlströmin mukaan orgasmi on joskus helpompi saada tuntemattoman kuin tutun kanssa

27.12.2017 20:34

Joskus orgasmi on helpompi saada tuntemattoman kuin tutun ihmisen kanssa. Tällaisen havainnon on tehnyt Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström. Kihlström tietää, mistä puhuu, sillä hän on kerännyt kirjaansa yli 50 suomalaiselta kokemuksia orgasmeista.

– Monet naiset kertoivat saaneensa ensimmäisen orgasminsa yhdynnässä vieraan ihmisen kanssa. Orgasmi on tullut, kun ei ole tarvinnut miettiä toista osapuolta, vaan on voinut keskittyä omaan nautintoon, Kihlström sanoo.

Omaa orgasmia kannattaa pitää tärkeänä

Vaikka oman kumppanin pitäisi olla tukena ja helpottamassa orgasmia, asia ei välttämättä ole niin yksinkertainen. Kihlströmin mukaan osalla ongelmana on se, että orgasmi on onnistunut suhteen alkuvaiheessa, muttei enää myöhemmin.

– Nainen voi saada orgasmin yksin, mutta kumppanin kanssa seksiin muodostuu panssari, josta kumppani eikä nautinto pääse läpi.

Monella on lukkoja tai esteitä, jotka estävät orgasmin. Kihlström muistuttaa orgasmivaikeuksista kärsiviä naisia, että orgasmi ei ole pelkästään klitoriksen kutittelua, vaan osa suurempaa kokemusta.

– Naisten on tärkeää tajuta, etteivät he ole viallisia, vaan voivat vapautua ja rentoutua toisen käsissä. Tärkeintä on se, että nainen pitää itse orgasmiaan tärkeänä.

Tietoa pitää olla myös anatomiasta ja hyväilytekniikoista – ja välittää ohjeet myös kumppanille.

– Moni orgasmikokemuksensa paljastanut nainen kiitteli minua viestissään orgasmikirjan kirjoittamisesta. Orgasmeille tarvitaan lupaa puhua, Kihlström sanoo.

Marja Kihlström on Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru-blogin kirjoittaja. Kihlströmin orgasmikirja Iso O ilmestyy huhtikuussa 2018.

Lue myös:

Naiset kertovat: Näin saan parhaiten orgasmin

Stressi vie Ninalta orgasmit: ”Kuin yrittäisi tiristää loppuun puristetusta sitruunasta vielä yhden tipan”

Älä ryntää suihkuun heti seksin jälkeen – tässä syy

Katri, 33, keksi, miten lapsiperhearjessa voi saada tajunnanräjäyttävää seksiä – jakaa nyt parhaat vinkkinsä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?