32-vuotias Niina ei saa stressaantuneena orgasmia: ”Tulin siitä todella surulliseksi”

Julkaistu:

Me Naiset
Niinalla ja hänen puolisollaan on tavallisesti loistava seksielämä. Nyt stressi on saanut aikaan sen, että enää Niina ei meinaa tulla edes masturboidessaan.
Muistihäiriöitä, sydämen tykyttelyä ja unettomuutta. Stressi aiheuttaa yhä useammalle 30–40-vuotiaalle tällaisia oireita. Lisäksi se hankaloittaa seksielämää. Stressi voi nimittäin vaikeuttaa orgasmin saamista. Näin on esimerkiksi 32-vuotiaalla Niinalla.

– Kun kärsin kovasta stressistä, en saa kumppanin kanssa orgasmia. Uskon sen liittyvän siihen, että stressaantuneena on vaikeampi rentoutua. Nyt olen stressannut töitä pari viikkoa. Tänä aikana en ole saanut orgasmia, kun olen harrastanut seksiä kumppanini kanssa, Niina kertoo.

Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström tunnistaa ongelman.

– Tämä on hyvin tavallista. Stressi vaikuttaa orgasmin saamiseen sukupuolesta riippumatta. Orgasmivaikeuksien lisäksi stressi aiheuttaa myös haluttomuutta. Kun ihminen stressaa, halulle ei ole tilaa, Kihlström kertoo.

Loppuun tiristetty

Myös Niinalla stressi vaikuttaa haluihin, mutta suurempi ongelma se, ettei hän saa orgasmia.

– Stressi ei vie minulta seksihaluja kokonaan. Nyt kun olen ollut stressaantunut, olen kyllä halunnut seksiä, mutta en ehkä ihan niin kovasti kuin yleensä.

– Masturboidessakin orgasmia on ollut todella vaikea saada. Olen kyllä saanut joskus, mutta se on ollut hiukan sama kuin olisi yrittänyt tiristää loppuun puristetusta sitruunasta vielä yhden tipan mehua. Tajunnanräjäyttävät orgasmit ovat yksinkin loistaneet poissaolollaan, Niina harmittelee.

Normaalissa tilanteessa Niinan ja hänen puolisonsa seksielämä on ”todella hyvää ja tyydyttävää”. Siksi orgasmin saamisen vaikeus harmittaa Niinaa. Varsinkin, kun tutkimuksetkin todistavat, että orgasmit voivat itse asiassa helpottaa stressiä.

– Edellisellä kerralla tulin kesken seksin todella surulliseksi, kun olin juuri saamassa ja sitten en saanutkaan. Halusin lopettaa seksin siihen paikkaan. Mieheni oli ymmärtäväinen ja puhui todella lohduttavasti. Tuli parempi mieli. Kun kumppani suhtautuu asiaan niin, että oma olo paranee, se tuntuu todella hyvältä. Voisin kuvitella, että suhde loppuisi saman tien, jos kumppani alkaisi väheksyä harmitustani tai ei välittäisi orgasmistani tippaakaan.

Mikä sitten avuksi? Lue seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen sekä 30–40-vuotiaiden naisten kokemukset ja vinkit Me Naisten jutusta.

Lue myös:

Orgasmi päivässä kuukauden ajan – nainen kokeili ja hämmästyi itsekin hyödyistä

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

Näitä seksikokemuksia naiset katuvat: ”Se oli täydellinen pohjanoteeraus”

30 aistimusta, jotka ovat lähes yhtä hyviä kuin orgasmi – vai jopa parempia?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt