6 helppoa ”seksitemppua”, jotka lähentävät sinua ja kumppaniasi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

6 helppoa ”seksitemppua”, jotka lähentävät sinua ja kumppaniasi

Lähetä vaikka sekstari!

8.12.2017 19:00

Seksi tekee hyvää terveydelle, se tiedetään. Lisäksi seksi lähentää sinua kumppaniisi – kunhan mukana on luottamusta ja läheisyyden tunnetta.

Miten luottamuksen ja läheisyyden taajuudelle voi virittyä? Listasimme 6 vinkkiä

1. Koskettakaa toisianne usein seksin aikana

Joissain asennoissa olette itse asiassa melko kaukana toisistanne, Health-lehti muistuttaa. Kokeilkaa asentoja, joissa painaudutte vastakkain ja tunnette ihojenne lämmön. Koskettaminen lisää mielihyvähormoni oksitosiinin määrää.

Kosketuksen puolesta puhuu myös parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa.

2. Keskittykää esileikkiin

Miksi makuuhuoneessa pitäisi olla kiire? Orgasmin saamiseen tarvitaan lämmittelyä. Sitä paitsi seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää.

Stressitön ja kiireetön fiilis parantaa myös mahdollisuuksia saada moninkertaisia orgasmeja, samaten se, että halua herätellään rauhassa, sanoo seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

3. Katsokaa toisianne silmiin

Kun katsotte toisiinne seksin aikana, voitte päästä syvemmälle emotionaaliselle tasolle.

– Moni kokee huikeaa läheisyyttä ja vahvaa yhteenkuuluvuutta katsoessaan kumppaniaan silmiin seksin aikana, Tanskanen sanoo.

4. Puhukaa haluistanne ja toiveistanne – tai lähettäkää kuuma sekstari

Omien mieltymysten paljastaminen toiselle on intiimiä. Jos asioiden kirjoittaminen tuntuu helpommalta, lähettäkää toisillenne vaikka kuuma tekstiviesti.

5. Olkaa aidosti läsnä

Onko pääsi täynnä häiritseviä ajatuksia seksin aikana? Niiden karkottaminen ei ole välttämättä helppoa, myönnetään, mutta hetkeen heittäytyminen voi vain parantaa seksiä.

Me Naiset listaa hyviä neuvoja päästä eroon mielen harhailusta.

6. Hyväksykää toisenne sellaisena kuin olette

Peilikuvaa ei ole mitään järkeä pitää pahimpana vihollisena. Se heijastuu helposti seksiin, ja keskittymisestä ei tule mitään – heittäytymisestä puhumattakaan.

– Se, että pidät itse kehostasi, auttaa kumppaniasi pitämään siitä. Tämä heijastuu makuuhuoneeseen. Ota itsesi kiinni negatiivisista ajatuksista ja ala puhua itsellesi kauniisti, Minna Oulasmaa sanoo.

Mieti myös, miten puhut toiselle. Sekä miehet että naiset kaipaavat myönteistä palautetta kehostaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?