Päivi näytteli jokaisen orgasminsa yli 10 vuotta – uusi mies sai ymmärtämään, ettei vika ollut hänessä

Julkaistu:

Me Naiset
”Miellytin häntä, vaikka minun olisi pitänyt ajatella myös itseäni”, Päivi kertoo.
Ei intohimoista suutelemista, ei alkulämmittelyä. Vaatteetkin sai yleensä riisua itse. Yli kymmenen vuoden ajan Päivin avioliittoon kuului seksiä, jopa useita kertoja päivässä. Se ei ollut sellaista rakastelua, josta Päivi haaveili, vaan ennemminkin pelkkää tykittämistä.

Akti päättyi aina orgasmiin – siis Päivin miehen orgasmiin. Päivi itse näytteli laukeamisensa. Masturboidessaan Päivi kyllä laukesi, mutta miehen kanssa ei koskaan.

– Olin varma, että minussa oli jotain vikaa, Päivi, 49, sanoo nyt.

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru -blogia kirjoittava Marja Kihlström tietää, että juuri tässä on yksi kadonneen orgasmin ydinongelma: ajatellaan, että vika on itsessä. Että eihän se nyt kumppanista voi johtua, kun yleensähän ihmiset saavat. Paitsi että eivät kyllä saa. Vain alle puolet suomalaisista naisista saa useimmiten orgasmin rakastelun aikana.

– Kaikki lähtee siitä, että pitäisi ymmärtää olevansa orgasmin arvoinen. Vain joka viides nainen pitää omaa orgasmiaan erittäin tärkeänä, kun taas kumppanin orgasmia pitää erittäin tärkeänä joka toinen, Kihlström kertoo.

Suhteen alkuvaiheessa seksi oli Päivin mielestä miellyttävää. Häntä ei häirinnyt se, ettei hän saanut orgasmia. Eikä hän oikein kehdannut ottaa asiaa puheeksi.

– Olisi heti alussa pitänyt sanoa, mutta olin nuori ja korviani myöten rakastunut, Päivi sanoo.

Suomalaisten seksuaalisuutta kartoittavan Finsex-tutkimuksen mukaan yli puolet naisista pitää seksiä miellyttävänä, vaikka yhdynnässä ei saisikaan orgasmia. Tyytyväisimpiä ovat kuitenkin naiset, jotka saavat orgasmin. Siksi hekuman huippua kannattaa tavoitella.

Asia puheeksi!

Päivin mies oli suosittu naisten keskuudessa, ja hän rehvasteli usein seksisaavutuksillaan. Päivin mielessä vahvistui ajatus siitä, että hänessä oli jotain vikaa. Miksei hän saanut, jos miehen aiemmat naiset olivat saaneet? Uskoisiko mies edes, jos hän kertoisi asiasta?

Jos orgasmi on hukassa, kissa on pakko nostaa pöydälle, sanoo Kihlström.

– Puhuminen on hirveän tärkeässä roolissa. Puhumattomuus johtaa helposti siihen, että päätyy vain miellyttämään toista ja oma nautinto unohtuu. Jos toisen ”seksirehvastelu” satuttaa, siitäkin olisi tärkeä sanoa.

Päivi tunnistaa miellyttämisen tarpeen itsessään. Seksin aikana ainoastaan mies kertoi, mitä hän halusi. Puolisoltaan mies ei koskaan kysynyt, mitä tämä olisi halunnut. Päivi alistui tilanteeseen.

– Miellytin häntä, vaikka minun olisi pitänyt ajatella myös itseäni.

Teknistä suorittamista

Kihlström ymmärtää, ettei orgasmin vaatiminen kumppanilta ole helppoa.

– Joku saattaa reagoida niin, että kieltäytyy keskustelemasta asiasta. Pitkällä tähtäimellä on mietittävä, hyväksyykö asian vai lähteekö suhteesta, Kihlström sanoo.

Päivin miehellä oli vuosien varrella myös syrjähyppyjä, ja Päivi menetti luottamuksensa mieheen.

Seksi oli teknistä suorittamista, ja aktit olivat lyhyitä. Mies halusi seksiä usein humalassa, ja Päivi suostui vasten tahtoaan. Nyt hän ei näytellyt orgasmia enää sen takia, että miellyttäisi miestä.

– Näyttelin sen siitä syystä, että pääsisin pois tilanteesta, Päivi sanoo.

Kun Päivi kieltäytyi seksistä, mies haukkui hänet ja syytti pettämisestä. Lopulta pari erosi.

– Silloin päätin, etten enää ikinä näyttele orgasmia, Päivi muistelee.

Uusi ihminen ja suukottelut herättivät

Päivi oli pettynyt, kun ei saanut pidettyä perhettään koossa. Hän päätti, että miesjutut saisivat nyt jäädä, hän keskittyisi lapsiinsa. Mutta sitten vastaan tuli mies, jonka kanssa katseet kohtasivat erityisellä tavalla.

– Kun suukottelimme, se herätti minut täysin. Olisin halunnut siitä paikasta paneskelemaan. Antauduin hänelle, ja siinä hetkessä oli valtavasti latausta. En ymmärrä, miten toista voi haluta niin kovasti, Päivi sanoo.

Seksi oli ”mieletöntä ilotulitusta”, täysin erilaista kuin Päivin aiemmassa suhteessa. Uusi mies otti Päivin huomioon ja varmisti, että tämä sai orgasmin.

– Silloin tajusin, ettei vika ollutkaan minussa vaan aiemmassa parisuhteessani. Exäni ei ottanut minua huomioon, enkä osannut itse sanoa, mitä haluan, Päivi kertoo.

Uudessa suhteessa Päivi näki aiemman parisuhteensa ongelmakohdat sopivan välimatkan päästä.

– Ymmärsin, että kun en pystynyt luottamaan exääni, en myöskään antautunut hänelle täysin. Sekin vaikutti varmasti siihen, etten saanut orgasmia.

Nykyään Päivin ei enää tarvitse näytellä orgasmejaan. Lue, mitä kaikkea Päivi ja uusi kumppani keksivät, jotta intohimo säilyy.

Lähteet: Finsex-tutkimus, Duodecim-lehti 9/2011

Lue myös:

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

Katri, 33, keksi, miten lapsiperhearjessa voi saada tajunnanräjäyttävää seksiä – jakaa nyt parhaat vinkkinsä

Tällaista on hyvä seksi – naiset kertovat

Vaimoaan vuosikausia pettänyt Simo, 49, kertoo, miksi oli uskoton

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt