Seksi & Parisuhde

4 seksimyyttiä, jotka voivat hajottaa parisuhdettasi

Julkaistu:

Seksi
Keski-ikä ei tarkoita halujen hälvenemistä, vaan se voi olla seksin kulta-aikaa.
Moni saattaa löytää seksuaalisen hekuman uudelleen varttuneemmalla iällä. Liikkeellä on silti myös harhakäsityksiä siitä, millaista keski-iän seksi voi ja ei voi olla. Oikaistaanpa muutamia.

Myytti 1: Vaihdevuodet tulevat, seksihalut menevät

Munasarjojen hormonitoiminta hiipuu menopaussissa. Seksiä ei ehkä enää tee mieli yhtä usein kuin parikymppisenä. Vaihdevuodet eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että seksihalut katoaisivat kokonaan. Päinvastoin: kun lapset on tehty, seksiin voi löytyä uusia vaihde, kun raskaaksi tulemista ei enää tarvitse pähkäillä. Oma seksuaalisuus saattaa löytyä neljänkympin kieppeillä uudelleen.

Myytti 2: En yksinkertaisesti pysty saamaan orgasmia

Orgasmien saaminen ei ole itsestäänselvyys, mutta harva ei kykene siihen fysiologisista syistä. Ja vaikka nuorena ei olisi saanut orgasmeja, huipulle voi päästä vanhemmallakin iällä. Näin voit helpottaa orgasmin saamista.

Myytti 3: Jos käytän vibraattoria, en pian saa lainkaan orgasmia ilman sitä

Hieromasauva voi helpottaa orgasmin saamista, mutta se ei tarkoita, ettei orgasmia voi silti saada yhdynnässä. Toisaalta moottoroitu apuväline voi latistaa tavallista seksiä ja turruttaa sukupuolielimiä. Hieromasauvaan kannattaakin suhtautua kuin herkulliseen leivokseen – se on hyvää, mutta ei sitä joka päivä kannata syödä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myytti 4: Miehet haluavat seksiä aina

Vaihdevuodet vaikuttavat myös miehiin. Väsymys ja haluttomuus voivat olla merkkejä mieshormoni testosteronin laskusta. Haluttomuus voi kieliä myös stressistä. Jotkut lääkkeet ja sairaudet voivat myös vaikuttaa seksihaluihin.

Myytti 5: Yhdynnästä tulee vanhemmiten väistämättä kivuliasta

Estrogeenin vähenemisestä aiheutuva emättimen kuivuus saattaa johtaa yhdyntäkipuihin. Silloin seksi ei tosiaan tunnu miellyttävältä. Vaivaa voi kuitenkin helpottaa esimerkiksi emättimeen siveltävillä hormonivalmisteilla. Ne vahvistavat limakalvoja. Liukuvoiteen luvataan olevan avuksi yhdynnässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt