Nainen, kiinnostavatko moninkertaiset orgasmit? Kokeile seksuaali­terapeutin vinkkejä

rac

Julkaistu:

Seksi
Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä moninkertaisten orgasmien saavuttamiseen.
Moninkertaisella orgasmilla ei ole mitään virallista määritelmää, mutta arkipuheessa moninkertaisella orgasmilla viitataan tilanteeseen, jossa yhden seksikerran (joka sekin on käsitteenä yhtä epämääräinen) aikana saadaan useampi kuin yksi orgasmi.

Tuoreimman Finsex-tutkimuksen mukaan kahdeksan prosenttia naisista oli saanut viime yhdynnässään useita orgasmeja, joten kovin harvinaisesta ilmiöstä ei ole kyse.

Moninkertaisten orgasmien mahdollisuuksia kannattaa luonnollisesti alkaa tutkia itsekseen tai kumppanin kanssa vain siinä tapauksessa, että ne kiinnostavat.

Onkin tärkeää pysyä tarkkana sen suhteen, ettei tuota itselleen tai kumppanilleen paineita – vaikka päämäärä tuntuisi kuinka kutkuttavalta, pääasia on, että matkanteko pysyy rentona ja ja tuntuu itsessäänkin kaikista osapuolista miellyttävältä ja mielekkäältä.

Moninkertaisten orgasmien saamiseen ei tietenkään ole olemassa niksejä, jotka toimisivat jokaisen kohdalla. Sen vuoksi itsestä hyvältä tuntuvien toimintatapojen löytäminen on ensisijaista.

Vinkkejä moninkertaisten orgasmien mahdollisuuksien tutkimiseen:
  • Stressitön ja kiireetön fiilis parantaa mahdollisuuksia saada moninkertaisia orgasmeja, samaten se, että halua herätellään kunnolla ja kaikessa rauhassa
  • Ei kannata tehdä oletuksia siitä, millaisia ensimmäistä orgasmia seuraavat orgasmit tulevat olemaan. Ne voivat olla lyhyempiä tai laimeampia – tai sitten voimakkaampia tai pidempiä tai aivan muunlaisia.
  • Iso osa kokee, että klitoriksesta tulee hyvin kosketusherkkä ensimmäisen orgasmin saamisen jälkeen. Moni ajatteleekin moninkertaisten orgasmien olevan mahdottomia sen vuoksi, ettei enää pysty vastaanottamaan sitä samaa stimulaatiota, joka tuotti ensimmäisenkin orgasmin. Tällöin ensimmäisen orgasmin jälkeen kannattaa kokeilla tehdä jotain muuta sen sijaan, että yritetään tuottaa toista orgasmin samoilla keinoin kuin ensimmäistä. Esimerkiksi kevyempi tai epäsuorempi klitoriksen hyväily ja/tai rytmin, asteen tai asennon muuttaminen voi tuottaa mukavan erilaisia tuntemuksia ensimmäiseen kierrokseen verrattuna. On huomattavan yksilöllistä, kuinka kauan kuluu, kunnes klitorista voi hyväillä uudestaan. Jotkut palautuvat sekunneissa, toiset tarvitsevat huomattavasti pidemmän ajan.
Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt