Evoluutiopsykologi lataa: Kaikki miehet haluavat 22-vuotiaita naisia, mutta vanhemmilta saa helpommin seksiä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Evoluutiopsykologi lataa: Kaikki miehet haluavat 22-vuotiaita naisia, mutta vanhemmilta saa helpommin seksiä

Monet miehet suosivat nuoria naisia, vaikka he eivät sitä myöntäisikään. Naiset taas rakastuvat renttuihin – kunhan he ovat komeita.

11.7.2017 19:00

Evoluutiopsykologi ja evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo uudessa Rakkauden nallekarkit – suoraa puhetta sinkkuudesta -sarjassa, miten kysynnän ja tarjonnan laki vaikuttaa siihen, miten ihmiset kiinnostuvat toisista.

Rantalan mukaan miehet suosivat naisissa piirteitä, jotka ovat yhteydessä nuoruuteen ja korkeampaan hedelmällisyyteen. Mitä enemmän naisessa on näitä piirteitä, sitä puoleensavetävämpi hän on. Näitä piirteitä haetaan erityisesti nuorilta naisilta.

Tästä on olemassa myös tutkimus, jossa selvitettiin miesten suosimaa ikää.

– Vanhemmat miehet sanovat, että he suosivat etenkin itseään nuorempia, mutta usein 10–15 vuotta nuorempia. Kuusikymppinen mies harvemmin sanoo, että hän suosii 22-vuotiasta naista. Mutta sitten kun heidät laitetaan laitteisiin kiinni ja katsotaan, mitä he oikeasti suosivat, kokevat he seksuaalisesti puoleensa vetävämmäksi naiset, jotka ovat 22-vuotiaita, Rantala kertoo.

Kysynnän ja tarjonnan laki

Rantalan mukaan kysynnän ja tarjonnan laki kuitenkin aiheuttaa sen, että harva kuusikymppinen mies kuitenkaan saa nuoria naisia pitkäkestoiseen suhteeseen tai ylipäätänsäkään suhteeseen kanssaan.

Monia nuoria miehiä kiinnostavat kuitenkin myös vanhemmat naiset. Mistä tällainen sitten johtuu?

– Se johtuu siitä, että niillä kysyntä ja tarjonta vastaavat paremmin toisiaan. On paljon helpompi saada nelikymppinen nainen seksisuhteeseen kuin kaksikymppinen nainen. Ja sen takia monet miehet, jotka harrastavat yhden illan suhteita, kelpuuttavat vanhempia naisia, koska heidät on helpompi saada siihen. Nuoret naiset vaativat enemmän sitä, että miehet panostavat heihin, Rantala sanoo.

Markus Rantala tammikuussa 2014.

Mikä rentuissa kiinnostaa?

Vanhan sanonnan mukaan naiset rakastuvat usein renttuihin. Rantalan mukaan aiheessa on perää, mikäli renttu miellyttää ulkonäöllään.

– Jos rentuksi määritellään sellainen mies, joka juoksee muiden naisten perässä, ryyppää ja rellestää, niin se johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että naiset pitävät sellaisista miehistä, jotka ovat komean näköisiä – ja kun on komean näköinen, voi juosta ja käyttäytyä rentusti. Jos mies on vähemmän komean näköinen ja käyttäytyy huonosti, niin hän saa kenkää naiselta. Kun mies on tarpeeksi komean näköinen, katsoo hän renttua käyttäytymistä enemmän sormien läpi.

Tämän perusteella voikin miettiä, millaisen miehen itselleen haluaa.

– Miehet, jotka eivät ole niin komeita, ovat parempia pidemmässä parisuhteessa, koska he kompensoivat sitä, että he eivät ole niin haluttavia.

Jonna Joutsenen haastattelussa Rantala kertoo myös, miten porno sekoittaa miesten pään ja saako rahalla naisia. Koko Suplan ohjelman voi kuunnella täältä.

Nirsous vähenee iän karttuessa

Nirsoja voivat Rantalan mukaan juuri kysynnän ja tarjonnan lakia miettien ne, jotka ovat kärkipäässä. He voivat valita kenet haluavat, kun muut joutuvat Rantalan sanoin ottamaan mitä saavat.

Yleensä nuorilla naisilla on enemmän kysyntää. Tämän vuoksi he voivat olla Rantalan mukaan nirsompia.

– Kun vanhetaan, nirsous alkaa vähentyä. Varsinkin jos tulee lapsia, naisen markkina-arvo tippuu niiden seurauksena ja sen jälkeen kelpuutetaan vielä vähän heikompi kumppani. Se on tämä kysynnän ja tarjonnan laki, joka määrää, kuka voi olla nirsompi ja kuka ei, Rantala sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?