Seksi & Parisuhde

Miksi erektio lopahtaa, vaikka mies haluaa kumppaniaan? Asiantuntija listaa 6 syytä

Julkaistu:

Me Naiset
Vaikka kemiat kohtaisivatkin, seksijutut eivät silti aina ota onnistuakseen. Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström listaa kuusi syytä, miksi mies ei saa erektiota.

1. Kääk, jännittää!

On tärkeä muistaa, että erektiohäiriöt ovat oire jostakin. Jännitys ja suorituspaineet ovat tavallisia syitä. Kumppanina voi olla maailman ihanin ihminen, minkä vuoksi jännitys vie voiton ja erektio lopahtaa. Myös stereotypia aina valmiista miehestä aiheuttaa erektio-ongelmia suorituspaineiden ja epäonnistumisen pelon takia.

2. Tuliko nautittua liikaa?

Moni tietää, että känniseksi on sähläämistä. Liika alkoholi tai pidempi tissuttelu eivät tee erektiolle hyvää. Jos alkoholiin yhdistää vielä tupakan tai ylipainon, erektio-ongelmien mahdollisuus kasvaa.

3. Stressin viemää

Esimerkiksi raju ja pitkään jatkunut työstressi on niin kokonaisvaltainen tila, että se aiheuttaa ongelmia myös sänkypuuhissa. Stressi heikentää miehen halua ja erektiokykyä, koska se laskee testosteronihormonin tasoa.

4. Uneliaan piina

Joskus mies voi olla niin uupunut, ettei erektio onnistu. Tällöin ongelmaan auttaa ainoastaan lepo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

5. Itseluottamukselle töitä

Heikko itseluottamus tai riittämättömyyden tunne vaikuttavat sänkypuuhiin. Stereotypia kaiken osaavasta miehestä aiheuttaa monille miehille kolauksen itseluottamukseen, etenkin jos kokemusta on vähemmän. Parisuhteessa elävillä sänkypuuhiin vaikuttaa aina parisuhteen tila: huolet, riidat ja loukkaukset ulottuvat myös makuuhuoneen puolelle.

6. Syy voi löytyä myös muusta terveydestä

Testosteronitasojen alhaisuuden taustalla voi olla jokin elimellinen syy, joka kannattaa selvittää urologin vastaanotolla. Monet sairaudet, kuten diabetes, masennus ja sepelvaltimotauti, voivat vaikuttaa erektiokykyyn. Lääkäri kartoittaa elimelliset ja psyykkiset syyt, jotka vaikuttavat erektioon.

Useilla miehillä on jossain vaiheessa elämäänsä lieviä erektiohäiriöitä. On hyvä muistaa, että mitä aiemmin ongelmiin puuttuu, sen helpompi ne on hoitaa. Psyykkisiin syihin, kuten jännitykseen, stressiin, itseluottamukseen ja parisuhteen tilaan, apua voi hakea myös seksuaaliterapiasta.

Lue myös:

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

Eikö seksi kiinnosta? 14 syytä, jotka saavat halut katoamaan

Naiset kertovat: näistä syistä olen ollut vuosia ilman seksiä

”Mitä on pegging?” ja 7 muuta seksikysymystä, joita et koskaan kehdannut kysyä

20 asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt