Kaksi tunnetta, joista tietää parisuhteen olevan todella ohi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kaksi tunnetta, joista tietää parisuhteen olevan todella ohi

Onko olosi turta eikä mikään tunnu enää miltään?

Joskus tunteet toista kohtaan hiipuvat ja tilalle astuu välinpitämättömyys.­

29.6.2017 13:50

Kirjoitimme pari viikkoa sitten merkeistä, joista tietää parisuhteen olevan tuhoon tuomittu. Jos suhteessa esimerkiksi riidellään yhä uudelleen samoista asioista, ei tilanne vaikuta kovin lupaavalta.

Tietyt tunteet voivat myös kieliä siitä, että olet valmis siirtymään nykyisestä parisuhteesta eteenpäin. Parisuhdeneuvoja James Allen Hanrahan kirjoitti Your Tango -sivustolle näistä tunteista, joista tietää suhteen olevan ohitse.

Et ole vihainen

Jos olet vihainen, tarkoittaa se sitä, ettet ole vielä valmis päästämään irti parisuhteesta. Viha tarkoittaa sitä, että välität yhä toisesta ja sinulla on yhä toivoa sen suhteen, että voisitte ratkaista ongelmanne taistelemalla.

Taistelu ei toisin sanoen tarkoita välttämättä parisuhteen päättymistä, vaan se voi olla merkki siitä, ettette ole tehneet vielä lopullista päätöstänne.

Et ole edes surullinen

Suru on voimakas tunne, mutta aivan kuten viha, tarkoittaa se sitä, että välität yhä toisesta. Surullisena toivot, että voisitte yhä korjata parisuhteenne.

Nämä tunteet ovat merkittäviä ja niiden avulla pysyt parisuhteessa sen loppuun asti. Jos et tee niin, toistat samat virheet jonkun toisen kanssa.

Jos siis olet yhä vihainen tai surullinen, tee kaikkesi ongelmien korjaamiseksi. Jos et taas tunne enää kyseisiä tunteita, on parisuhde todellakin ohi.

Kun olet päässyt yli vihasta ja surusta

Kun et tunne enää vihaa tai surua, tulevat tilalle empatia ja välinpitämättömyys. Silloin välität yhä aiemmasta puoliskostasi, mutta sinulla ei ole enää latautuneita tunteita häntä kohtaan.

Tällöin sinulla ei ole myöskään enää halua yrittää laittaa ongelmianne kuntoon ja yrittää uudelleen. Olet ainoastaan kiitollinen siitä, että sinulla oli kyseinen ihminen elämässäsi, mutta olet nyt kasvanut pois suhteestanne ja valmis siirtymään eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?