Avioerojuristit kertovat: Nämä ovat 6 pahinta parisuhteen tappajaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Avioerojuristit kertovat: Nämä ovat 6 pahinta parisuhteen tappajaa

Syyt parisuhteen päättymiseen ovat monilla aviopareilla samankaltaisia.

Joissain tapauksissa avioero voi tuntua parhaalta vaihtoehdolta parille.­

21.6.2017 15:02

Kirjoitimme viime viikolla Women’s Healthin artikkelista, jossa avioerojuristit kertoivat hulluimmista tapauksista, joita he ovat urallaan kohdanneet.

Esimerkiksi eräässä tarinassa mies houkutteli vaimonsa ja perheen lastenhoitajan samaan sänkyyn, mutta ei osannut aavistaa sitä, että naiset lopulta rakastuisivat toisiinsa.

Avioeroasianajajat joutuvat muutenkin seuraamaan läheltä parisuhteiden päättymistä. He joutuvat kuulemaan joka päivä selityksiä siihen, mikä johti parin eroon.

Huffington Post kysyi muutamilta avioerojuristeilta, millaisia nämä selitykset ovat useimmiten olleet.

Puolisoni ei auta lasten hoidossa

”Kun tapaan pariskunnan ensimmäistä kertaa, kuulen usein, kuinka mies tai vaimo ei koe olevansa tasavertainen puolisonsa kanssa, erityisesti lastenhoidon suhteen.

Kun hoitaa perheen menoja, lääkärikäyntejä ja muita tapaamisia, vie se aikaa ja energiaa. Ja sitten kun toisesta alkaa tuntua siltä, ettei puoliso hoida omaa osuuttaan, kauna kasvaa. Kun tilanteeseen liittyy lapsia, tulee siitä vielä monimutkaisempi.

Kun pari on tullut toimistooni, tiedän, että he ovat yrittäneet kaikkensa ja pyytäneet puolisoaan ottamaan osaa, mutta eivät ole siinä onnistuneet. Silloin avioero tuntuu ainoalta asialta, johon he tuntuva yhdessä enää pystyvänsä.”

Puja A. Sachdev, asianajaja, San Diego

Emme puhu koskaan ongelmistamme

”Ei ole kyse siitä, mitä puoliso sanoo, vaan siitä, mitä hän ei sano. Ongelmat kasaantuvat, eikä kukaan halua puhua niistä. Niinpä kukaan ei ratkaise niitä eikä puhu niistä.

Ongelmat eivät kuitenkaan katoa, ne vain menevät piiloon ja odottavat uusien ongelmien saapumista. Tällä kertaa niiden käsittely on entistä vaikeampaa, koska molemmat osapuolet ovat yhä närkästyneitä edellisestä ongelmasta, jota he eivät koskaan käsitelleet.

Näinpä he työntävät ongelmat yhä uudelleen maton alle. Jossain vaiheessa tilanne kuitenkin räjähtää käsiin jonkin typerän asian takia ja päättyy riitaan.”

Karen Covy, asianajaja ja avioeroneuvoja, Chicago

Seksielämämme on kuivunut kokoon, kuten myös muu läheisyys

”Kuulen avioparien usein puhuvan siitä, kuinka heidän välillään ei ole enää yhteyttä. Seksin lisäksi he eivät osaa enää kommunikoida keskenään eivätkä he tunne enää läheisyyttä toisiinsa.

Monet parit eivät ymmärrä, että parisuhteen eteen pitää tehdä töitä myös naimisiinmenon jälkeen. Puolison kanssa pitäisi tarkistaa joka päivä, että olette yhä samalla sivulla parisuhteessanne.”

Lisa Helfend Meyer, asianajaja, Los Angeles

Me tunnumme enemmän kämppäkavereilta kuin puolisoilta

”Ihmiset sanovat usein, että heidän puolisonsa tuntuu aivan vieraalta, eikä henkilöltä, jonka kanssa he menivät naimisiin.

Asiakkaani kuvaavat toisiaan usein kämppiksiksi ja sanovat viettävänsä hyvin vähän aikaa toistensa kanssa.”

Carla Schiff Donnelly, asianajaja, Pittsburgh

Puolisoni on itsekäs

”Itsekkyys näkyy eri tavoin; joku voi olla kitsas rahan suhteen, ei halua kuunnella toista, ei jaa vastuuta kodinhoidon tai lasten suhteen tai aloittaa suhteen sen sijaan, että hoitaisi parisuhteen ongelmat kuntoon.

Itsekkyyden muoto vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta on silti aina mukana avioerotapauksissa.”

Alison Patton, asianajaja, San Diego

Minua pidetään itsestäänselvyytenä

”Tämä kuulostaa loogiselta. Suhteen alkuvaiheessa imarrellaan ja annetaan erityisen paljon huomiota toiselle, mutta kun valat on vannottu, tuntee moni itsensä turvatuksi ja alkaa huolehtia vähemmän siitä, onko puoliso onnellinen.

Monet asiakkaani ovat kertoneet, kuinka he ovat olleet onnettomia jo vuosia, mutta he ovat halunneet odottaa asioiden parantuvan, kunnes lopulta on tullut raja vastaan.

Kuulen harvoin, että parit eroaisivat vain jonkin yksittäisen asian, kuten kerran tapahtuneen pettämisen tai riidan vuoksi. Avioliittoon on panostettu niin paljon, että sen hajottaminen on usein pitkä prosessi.

Jos pari kuitenkin menee näin pitkälle, johtuu se yleensä siitä, että he vihdoin ymmärtävät, että he olisivat onnellisempia ilman kyseistä avioliittoa.”

Randall M. Kessler, asianajaja, Atlanta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?