4 varmaa merkkiä – jos yksikin toteutuu, suhteesi on tuhoon tuomittu - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

4 varmaa merkkiä – jos yksikin toteutuu, suhteesi on tuhoon tuomittu

Kannattaako pysyä yhdessä vai ei?

Aina vain samat riidan aiheet – kuulostaako tutulta?­

16.6.2017 19:00

Ilta-Sanomat kertoi eilen muun muassa siitä, että mistä tietää rakastavansa toista. Artikkelissa viitattiin Väestöliiton Sata kysymystä parisuhteesta -kirjaan, jonka mukaan rakkaudesta kertoo esimerkiksi se, että arvostaa oman kumppaninsa persoonaa ja luonnetta.

– Ajattelet häntä hänen poissa ollessaan ja joskus tunnet jopa masennusta, kun et saa olla rakastettusi kanssa, kirjoittaa liiton Parisuhdekeskuksen asiantuntija kirjassa.

Mistä sitten tietää, että kyse ei ole rakkaudesta vaan päinvastaisesta?

Your Tango -sivusto kysyi parisuhdeneuvoja Barbara Bloomfieldiltä, mistä merkeistä voi päätellä, ettei parisuhteella ole tulevaisuutta.

Kumppanisi ei kunnioita sinua

– Yksi selvä merkki on, jos toinen väheksyy kumppaniaan ja kohtelee tätä epäkunnioittavasti sekä yksityisesti että julkisesti, Bloomfield sanoo.

Kumppanisi hyväksikäyttää sinua henkisesti

– Toinen merkki emotionaalisesta hyväksikäytöstä on kumppani, joka on hyvin viehättävä ja mukava julkisesti, mutta muuttuu totaalisesti silloin, kun kodin ovi sulkeutuu.

Yksi perheväkivallan ensimmäisistä merkeistä on se, ettei ihminen halua kumppaninsa näkevän ystäviään tai perhettään tai käyvän töissä kodin ulkopuolella. Tällainen käyttäytyminen muotoutuu ajan myötä ja on merkki siitä, että tämä ihminen hallitsee liikaa kumppaniaan.

Ette tunnu yhteensopivilta

Yksi varoitusmerkki on myös se, ettette keksi mitään puhuttavaa keskenänne ettekä halua fyysistä kontaktia. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että parisuhteenne on kuolemassa.

Toisinaan ihmiset vain tarvitsevat apua siinä, kuinka keskustella. Kaikki eivät myöskään välitä niin paljon kosketuksesta.

– Mutta jos kummallakaan ei ole mitään sanottavaa toiselle, niin kyllä se kuulostaa yhteensopimattomalta parisuhteelta, varoittaa Bloomfield.

Riitelette samasta asiasta yhä uudelleen

Jos huomaatte tappelevanne aina samoista asioista, voi se tarkoittaa sitä, että syvemmällä voi piillä joitakin sellaisia asioita, jotka pitää selvittää.

– Jos havaitsette käyvänne samaa riitaa yhä uudestaan, on se merkki siitä, että hyötyisitte ammattilaisen avusta.

Kumppani valitaan yleensä tiedostamattomista syistä, jotka eivät aina ole täysin terveitä. Bloomfieldin mukaan tästä syystä on tärkeää tulla tietoisemmaksi siitä, miksi saatamme toistaa aina samoja kaavoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?