Vältä elokuun eropiikki! Näin saatte suhteen uuteen liekkiin lomalla - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Vältä elokuun eropiikki! Näin saatte suhteen uuteen liekkiin lomalla

Kesäloma voi olla parisuhteen parasta aikaa – näin vältätte yleisimmät sudenkuopat, jotka voivat pilata kovasti odotetun yhteisen ajan.

Lomalla on mahdollisuus tehdä yhdessä kivoja asioita, joita ette yleensä tee.

17.6.2017 18:46

Jos suhdetta ei ole hoidettu koko vuonna – esimerkiksi pari ei ole puhunut muista kuin arkisista velvollisuuksistaan eikä ole juurikaan viettänyt rennosti yhdessä aikaa – on hyvä ottaa loman alkuun pieni hetki, jolloin päivitetään, missä mennään ja mitä odotuksia itse kullakin on yhteisen loman suhteen.

Odotuksensa on hyvä pitää kohtuullisina ja realistisina – olette vain ihmisiä eikä muutamassa hassussa lomaviikossa tehdä ihmeitä, jos viime aikoina on mennyt vähän huonosti.

Sen sijaan loma voi olla oikein hyvä startti suhteen kurssin korjaamiselle. Jo se, että olette poissa tutuista arkiympäristöistä, teillä on mahdollisuus tehdä yhdessä kivoja asioita, joita ette yleensä tee, ja voitte jutella niitä näitä kiireettömästi, voi auttaa teitä löytämään tienne takaisin toistenne luo.

Vinkit suhteen hoitoon

– Älkää aikatauluttako lomaanne liian tiukasti – jos paahdatte lomanne läpi samanlaisella minuuttiaikataululla kuin arkenakin, ei ole ihme, että stressitasot pysyvät korkealla ja kumppanin naama ärsyttää samalla tavalla kuin aina ennenkin.

– Se, että teette omia juttujanne lomalla ja vietätte aikaa erillänne, voi tehdä hyvää suhteellenne – se, että kumpikin pääsee tekemään vaikka jotain itselleen mieluisaa, mistä kumppani ei tykkää, voi johtaa oikein iloiseen jälleennäkemiseen.

Se, ettei kumppania ole yhtään ikävä, ja ajatus yhteisestä ajasta vain ahdistaa, kertoo puolestaan siitä, että suhteessa on ongelmia, joita on syytä alkaa työstää.

– Pysykää kohtuudessa alkoholin käytön kanssa. Moni suomalainen juo lomallaan sinänsä sivistyneesti, mutta lähes päivittäin. On eri asia ottaa lasi viiniä ja jutella suhteesta tai harrastaa seksiä sen jälkeen.

Sen sijaan suosittelen jättämään esimerkiksi isot parisuhdekeskustelut ja rohkeat seksikokeilut toiseen kertaan silloin kun ollaan kunnon humalassa.

Riittävän korkea promillemäärä johtaa nimittäin helposti siihen, että rikkoo omia ja/tai kumppanin henkisiä tai fyysisiä rajoja, koska suhteellisuudentaju hämärtyy ja estot lähtevät.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?