Kuinka hyvin tunnet oman alapääsi? Seksuaaliterapeutti kertoo, miksi uteliaisuus kannattaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kuinka hyvin tunnet oman alapääsi? Seksuaaliterapeutti kertoo, miksi uteliaisuus kannattaa

Julkaistu: 11.6.2017 20:42

”Mielestäni alapäähän kannattaa katsoa mieluummin liian usein kuin liian harvoin”, erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo.

Moni meistä katsoo kasvojaan ja vartaloaan peilistä useita kertoja päivästä, mutta kuinka usein suuntaat peilin suoraan haaraväliisi? Oletko tehnyt sitä peräti koskaan?

Jos et, nyt on sen aika.

Erityistason seksuaaliterapeutin Marja Kihlströmin mukaan jokaisen naisen pitäisi vähintään silloin tällöin katsoa omaa alapäätään. Vilkaisu ei riitä, vaan omaan alapäähän kannattaisi suhtautua uteliaasti.

Marja Kihlström, miksi jokaisen meistä kannattaisi katsoa alapäätään enemmän?

– Oman kehon ja alapään tunteminen on suorassa yhteydessä seksuaaliseen itseluottamukseen, joka on puolestaan yhteydessä siihen, kuinka kokee nautintoa omassa kehossaan. Tutkimuksissa on huomattu, että hyvä seksuaalinen itsetunto lisää naisten orgasmeja.

– Oman alapään katsominen auttaa myös hahmottamaan itsensä kokonaisena. Pimppi on osa sinua. Sitä ei todellakaan pitäisi unohtaa tai jättää katseelta pimentoon.

Puhu muru -blogissasi kerrot, että moni nainen ajattelee alapäänsä olevan ruma tai jopa ällöttävä. Mistä ajatus yleensä kumpuaa?

– Suhde omaan vartaloon lähtee jo lapsuudesta ja esimerkiksi siitä, miten oma äiti on suhtautunut kehoonsa. Jos alastomuuteen on lapsuudenkodissa suhtauduttu peitellen, eikä siitä ole puhuttu, ajatusmaailma heijastuu myös aikuisuuteen. Silloin omaan alapäähän ei osata suhtautua avoimesti.

– Moni luulee pimppiään rumaksi myös siksi, ettei se näytä samalta kuin pornotähdillä. Ajatellaan, että on vain yhdenlaisia, kauniita ja normaaleja alapäitä. Todellisuudessa normaalin ja kauniin määritelmään mahtuu monenlaista.

Miten oman alapään tarkastelun voisi aloittaa, jos se tuntuu vieraalta?

– Ensin olisi hyvä tietää, mikä on normaalia. Jos kurkistaa alas ihan kylmiltään, voi näky hämmästyttää juuri sen takia, ettei ole tottunut näkemään erilaisuutta. Taide voi auttaa hahmottamaan, kuinka paljon erilaisia vaginoita maailmassa onkaan. Esimerkiksi nettisivustolta Great Hall of Vagina voi käydä katsomassa esimerkkejä. Sen jälkeen kannattaa ihan peilin kanssa katsoa, mitä jalkojen välistä löytyy. Myös kumppania voi pyytää kuvailemaan.

– Alapäätä kannattaa tutkailla ainakin silloin, kun kehossa tapahtuu muutoksia, esimerkiksi synnytyksen jälkeen. Vanheneminen vaikuttaa naiseen kokonaisuudessa, ja se on ihan normaalia. Omista muutoksista on hyvä olla tietoinen. Mielestäni alapäähän kannattaa katsoa mieluummin liian usein kuin liian harvoin. Omaan kehoon on hyvä tutustua ihan rauhassa.

Mitä jos oman alapään katsominen ja sen ajatteleminen puistattaa yrityksistä huolimatta?

– Jos tuntemukset omaa kehoa kohtaan ovat äärimmäisen negatiivisia, seksuaaliterapia voi auttaa. Kannattaa muistaa, ettei koskaan ole liian myöhäistä oppia tykkäämään omasta pimpistään.

Lue myös:

Naisten terveiset miehille: tiedä vähintään tämä naisen alapäästä

Miksi naiset ajelevat alapäänsä? Syynä harhaluulo terveydestä

”Siinä avautui kokonaan uusi maailma” – seksibloggaaja neuvoo, kuinka saavutetaan kokonaisvaltainen orgasmi

Sovintolompsa ja pimpanssi haastavat tupsuluikkarin ja alatuuhosen – lukijat kertovat suosikkinimensä naisen alapäälle