”Onko seksi uuden tyypin kanssa aina kiusallista?” – Sarjadeittaaja vastaa 10 intiimiin kysymykseen - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Onko seksi uuden tyypin kanssa aina kiusallista?” – Sarjadeittaaja vastaa 10 intiimiin kysymykseen

Kuvituskuva
Julkaistu: 3.6.2017 17:46

Millaista sinkkuelämä on? Pitkässä parisuhteessa elävä Oona ei ole koskaan käynyt deiteillä. Ja Alina sen sijaan on paljonkin.

Onko etikettiä, miten pitää edetä treffeillä? Entä milloin kannattaa viestitellä treffien jälkeen?

Sinkkuelämän säännöt saattavat olla hepreaa pitkään seurusteleville tai niille, jotka eivät ole käyneet treffeillä aiemmin. On Tinderiä, walk of shamea ja muita kummajaisia.

Nyt seurusteleva kysyy ja sinkku vastaa! Pitkään seurustellut Oona kysyi sinkkuelämän asiantuntijalta Alinalta askarruttavimpia kysymyksiä deittimaailmasta ja sinkkuelämästä. Naiset ovat parikymppisiä.

O: Onko jokin aika, kuinka kauan pitää odottaa, ennen kuin treffien jälkeen laittaa viestiä? Esimerkiksi ei vielä heti ensimmäisenä päivänä, ettei vaikuta epätoivoiselta?

A: Tekstailussa kannattaa minimoida ylimääräinen pelaaminen, ja tehdä niin kuin parhaalta tuntuu. Jos treffit ovat menneet älyttömän hyvin ja teillä oli hauskaa yhdessä, voi viestiä laittaa vaikka heti treffien jälkeen. Yliajattelu pilaa kaiken.

O: Pitääkö kolmen treffin sääntö paikkaansa – eli olisi jokin treffien lukumäärä, jota ennen ei saisi mennä treffikumppanin kanssa sänkyyn? Tai onko olemassa muita vastaavia sääntöjä?

A: Sänkyyn hyppäämisen säännöt ovat luultavasti luotu jossain amerikkalaisissa teinisarjoissa. Seksiä voi harrastaa juuri silloin kun siltä tuntuu, eli vaikka ensimmäisellä tapaamisella. Jos välillänne kipinöi, ei ole mitään syytä pidätellä itseään joidenkin typerien sääntöjen takia! Tosin silloin on toki vaara, että treffit jäävät ensimmäisiksi ja viimeisiksi seksitreffeiksi.

O: Mennäänkö ekoilla treffeillä aina kahville ja jutellaanko sellaiset perusjutut läpi, kuten mitä harrastaa ja mikä on lempiväri?

A: Kahvilla käynti on supertavallinen ja jopa vähän tylsä treffipuuha. Treffeillä voi tehdä lähes mitä vain – mitä vähemmän kiusallista ja enemmän hauskaa, sen parempi. Itse tykkään tehdä jotain aktiivisempaa ja persoonallisempaa kuin pönöttää tuntemattoman kanssa kahvikupin tai kaljan äärellä.

O: Tapahtuuko sitä usein, että päätyy bileistä tuntemattoman luo eikä aamulla herätessään tiedä, missä ja kenen vieressä on? Oletko kokenut ”walk of shamen”?

A: Jotkut sinkut nauttivat irtoseksistä, toisille tuntemattoman vierestä herääminen on pahin painajainen. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen sinkkuryhmään, joten myös walk of shame on jäänyt kokematta. Seksiseuran etsiminen baarista on helppo tapa saada läheisyyttä, ja se on okei. Kun lähtee humalanhuuruisille seksijatkoille, tärkeää on pitää järki päässä ja muistaa käyttää ehkäisyä.

Perusjuttuja ei ole pakko jutella läpi heti ensitapaamisella, sillä se voi olla yllättävänkin tylsää ja kaavamaista. Ei ketään kiinnosta lempivärisi tai horoskooppimerkkisi. Etsikää jutunjuurta muista teitä yhdistävistä asioista, siirtykää small talkista deep talkiin.

O: Onko tindermatch automaattisesti huono, jos ensimmäinen viesti on ”moi, mitä kuuluu”? Eli pitääkö aina aloittaa jotenkin erikoisella tavalla keskustelu?

A: Pelkällä moikkailulla aloittaminen on uhka, valitettavasti. Mikäli rohkenet avaamaan pelin pelkällä kuulumisten vaihtamisella, sinulla pitää olla valmiina hyvä ja kiinnostava vastaus bumerangin lailla takaisin tulevaan ”entä mitäs sulle kuuluu?”-kysymykseen tai peli on menetetty. Viestittelyn on vaara katketa jo alkumetreillä, sillä kukaan ei jaksa pitkään vaihtaa arkisia kuulumisia tuntemattoman kanssa. Mitä persoonallisempi ja hauskempi avausviesti, sitä suuremmalla todennäköisyydellä viestiketjulla on tulevaisuus, ja päädytte jopa vaihtamaan numeroita.

O: Mennäänkö nykyään treffeille uusien ihmisten kanssa ainoastaan Tinderin kautta, vai pyytääkö joku vielä ns. perinteisellä tavalla ulos?

A: Myös perinteiset keinot ovat käytössä, mutta Tinderin räjähtäneen suosion takia treffeille päädytään usein sovelluksen kautta. Monen on helpompi etsiä treffiseuraa sieltä, kun tietää valmiiksi matchin olevan kiinnostunut, ja näin itsetuntoa syövien pakkien määrä minimoituu. Tinder on todellinen mahdollisuus myös ujoimmille ihmisille löytää rakas.

O: Tuleeko vastaan niitä tapauksia, että katseet kohtaavat baarissa ja sitten tuijotellaan koko ilta, kunnes jompikumpi uskaltaa tulla puhumaan?

A: Joillekin onnekkaille! Jos on kova ja avoin flirttailemaan, tämä on hyvin todennäköistä. Pienessä tuiskeessa saa rohkeutta katsekontaktin hakemiseen ja tuntematonta tyyppiä on helpompi lähestyä.

O: Miten nykyään tietää, että seurustelee ns. virallisesti? Sovitaanko siitä jotenkin? Miten ja missä vaiheessa?

A: Tapoja on monia. Jotkut kysyvät asiaa perinteiseen tapaan, eli ”haluaisitko olla mun tyttöystävä” tai muilla kekseliäillä kiertoilmauksilla. Jotkut pärjäävät ilman sanallisia sopimuksia, kun molemmille yhdessäolo on itsestään selvää. Jokainen pari etenee ja vakiintuu heille sopivaan tahtiin.

O: Muistatko, kuinka monen eri tyypin kanssa olet käynyt treffeillä? Kerääntyykö niitä paljon?

A: Vaikka treffikumppaneita kerääntyy sinkkuna nopeasti paljon, muistan kaikki tyypit silti melko hyvin. Vaikka joidenkin kanssa ei kokisikaan ilotulitusta, heistä saattaa jäädä sinulle kivoja moikkailututtuja tai löydät uuden kaverin! Treffikavereiden kerääntyminen on täysin omasta aktiivisuudesta kiinni.

O: Onko seksi uuden tyypin kanssa aina kiusallista ensimmäisellä kerralla, vai voiko se olla kivaa (selvin päin tai ei)? Mistä siinä tietää, mitä tekee ja mistä toinen tykkää? Uskaltaako ekalla kerralla jo kertoa omista mieltymyksistään?

A: Seksi uuden tyypin kanssa on usein enemmän tai vähemmän sähläystä. Tajunnanräjäyttävää tantraseksiä ei kannata odottaa heti ensimmäiseltä kerralta, vaan ensimmäinen kerta voi mennä hyvinkin rutiininomaisen ja varman kaavan mukaan seksifarssien välttämiseksi. Pidempiä johtopäätöksiä kumppanin sänkytaidoista ei kannata tehdä siis ensimmäisen seksikerran pohjalta, jos seksi ei heti yltänyt odotuksiin. Joskus taas seksi on alusta asti ihanaa, eikä kiusallisuudesta ole tietoakaan. Alusta saakka voi silti kertoa omista mieltymyksistään ja kysyä kumppanin toiveista, jotta yhteinen sävel löytyisi mahdollisimman pian.

Lue 5 muuta sarjatreffaajan vastausta täältä.

Lue lisää:

Tämä yksi ajatus mullistaa seksielämäsi

Sinkku listasi: 20 asiaa, joista parisuhteessa elävät ovat sinulle kateellisia

Oletko suhteessa narsistin kanssa? Tarkkaile näitä merkkejä

Mikä siinä on, että naista ja miestä haluttaa aina eri aikaan? Tiede selittää

Tuoreimmat osastosta