Kuinka oppia niin hyväksi käsistään, että kumppani anelee lisää – seksuaaliterapeutti neuvoo - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Kuinka oppia niin hyväksi käsistään, että kumppani anelee lisää – seksuaaliterapeutti neuvoo

Käsiseksin antaminen itselle on usein huomattavasti helpompaa kuin toiselle.

1.6.2017 20:32

Käsiseksissä on se haaste, että ihmiset ovat usein erittäin hyviä antamaan sitä itselleen. Kumppanin kosketus tuntuu kuitenkin erilaiselta kuin oma, minkä vuoksi käsiseksi voi olla erittäin miellyttävää. Plussaa on myös se, että käsiseksi on yksi turvallisimmista seksitavoista.

1. Pyydä kumppaniasi näyttämään mallia

Se, että näyttää kumppanilleen, miten itsetyydyttää, voi vaatia melkoisesti rohkeutta, mutta palkitsee. Se, että näyttää mallia, antaa kumppanille nopeasti tarkemman käsityksen siitä, mitä kaipaat. Jos haluatte, opissa oleva osapuoli voi pitää kättään demonstraatiota antavan kumppanin käden päällä tai opetella muilla tavoin kädestä pitäen.

2. Pyydä kumppaniasi kertomaan, mitä toivoo

Käsiseksiä vastaanottavan osapuolen kannattaa luonnollisesti kertoa muun muassa, mistä paikoista häntä saa tai kannattaa koskettaa ja kuinka voimakasta kontaktia toivoo. Hiplatuksi tulemisen kokemus – esimerkiksi käsiseksiä antavan liian kevyt ja epävarma tatsi – tuntuu monista epämiellyttävältä.

Sitten kun löydät jonkun jutun, mikä tuntuu kumppanistasi mahtavalle, muista jatkaa samaan malliin riittävän pitkään. Se, että koko ajan vaihtaa rytmiä ja hyväilytapaa tuntuu useimmista pidemmän päälle ärsyttävältä.

3. Käytä reippaasti liukastetta

Harva tykkää kitkasta, käytä siis runsaasti liukastetta antaessasi käsiseksiä kumppanillesi.

4. Käytä kahta kättä

Jos vain mahdollista, käytä kahta kättä. Kun stimuloit toisella esimerkiksi penistä tai klitorista, toisella voi hyväillä kiveksiä, välilihan aluetta, häpyhuulia tai emätintä. Toista kättä voi käyttää myös kumppanin peräaukon alueen hyväilyyn (muista kysyä kumppanisi mielipidettä etukäteen ja käytä liukastetta!)

5. Nauti siitä mitä teet

Harrastettiin seksiä sitten millä tavalla tahansa, kaikkien osapuolten fiiliksiä nostaa se, että nautintoa antava osapuoli on innoissaan siitä mitä tekee. Jos annat käsiseksiä pitkin hampain, kumppanisi takuuvarmasti huomaa sen, vaikket asiasta sanokaan, mikä taas vaikuttaa hänen kokemukseensa.

Niinpä omasta innokkuudesta kannattaa viestiä itselle sopivalla tavalla, sanoilla, eleillä tai katsekontaktilla.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?