Esitä nämä 4 kysymystä kumppanillesi ja seksielämäsi paranee - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Esitä nämä 4 kysymystä kumppanillesi ja seksielämäsi paranee

Seksielämää voi piristää erilaisilla roolileikeillä tai seksivälineillä, mutta joskus puhumisella on suurin vaikutus.

24.5.2017 19:45

Women’s Health -lehti keräsi yhteen seksuaaliasiantuntijoita, jotka neuvovat, mitä kumppanilta kannattaa kysyä, jos haluaa saada seksistä parempaa.

”Miten harrastat itsetyydytystä?”

Seksuaali- ja parisuhdeasiantuntija Emily Morse kertoo, että ollessasi tietoinen siitä, millaisia seksivälineitä kumppanisi käyttää tai miten hän tyydyttää itseään, on sinulla parempi käsitys siitä, mikä tuntuu toisesta hyvältä.

Hän neuvoo kokeilemaan myös itsetyydytystä kumppanin kanssa. Se voi olla seksin kannalta hyvin opettavaista.

”Mikä saa sinut innostumaan?”

Jos haluat saada parempaa seksiä, täytyy sinun tietää ensin, millaista se mielestäsi on.

– Keskustelun käyminen kumppanin kanssa on hyvä tapa saada haluamaasi seksiä, Morse kertoo.

Myös seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen painottaa, että seksistä kannattaa puhua. Hän kertoo harjoituksesta, jolla voitte selvittää helposti, mistä toinen pitää.

”Miten haluat, että koskisin sinua?”

Seksuaaliterapeutti Holly Richmond kertoo Women’s Health -lehdelle, että tästä asiasta on hyvin tärkeää saada palautetta.

Jotkin haluavat, että heitä kosketaan voimakkaammin, kun toiset taas pitävät pehmeästä kosketuksesta. Muista myös, että jotkin kehon alueista kaipaavat erilaista kosketusta.

Tanskanen kertoi Ilta-Sanomissa aiemmin, miten koskettamista voi harjoitella. Katso täältä neljä erilaista kosketusta, josta molemmat nauttivat.

”Pidätkö seksileluista?”

Seksilelujen käyttäminen tai jo pelkästään niistä puhuminen voi olla monelle vaikeaa. Seksuaaliterapeutti Tanskanen kirjoitti aiemmin Ilta-Sanomissa, että on hyvä puhua avoimesti siitä, mitä toivotte ja tarvitsette seksiltänne.

”Voitte tutkia pala kerrallaan, sopisiko jokin seksiväline yhteiseen käyttöönne. Seksivälinettä ei tarvitse suoraa päätä ostaa – hyvälaatuiset kun maksavat monesti paljon – vaan niitä voi esimerkiksi katsoa yhdessä netistä tai kumppanin kanssa voi käydä erotiikkaliikkeessä”, Tanskanen kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?