Testaa rohkeasti seksivälineitä – ammattilainen antaa neuvonsa ilonpitoon - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Testaa rohkeasti seksivälineitä – ammattilainen antaa neuvonsa ilonpitoon

Seksivälineitä riittää joka lähtöön ja ne voivat lisätä seksistä saatavaa nautintoa ratkaisevasti.

20.5.2017 20:50

Yleisimmin seksivälineitä käytetään itsetyydytyksessä, mutta ne voivat antaa mukavan lisän myös yhteiseen seksiin. Moni kuitenkin arkailee seksivälineen käytön ehdottamista kumppanilleen.

Voi vaatia yllättävän paljon rohkeutta ehdottaa kumppanille jonkin uuden asian kokeilemista. Todennäköisesti mietit, mitä kumppanisi tulee vastaamaan ja sitä, mitä hän ajattelee sinusta ehdotuksesi perusteella.

Voi olla hyödyllistä avata kumppanillesi, mistä syistä seksivälineen käyttö kiinnostaa sinua. Toivoisitko, että jostakin seksivälineestä tulisi vakituinen osa seksiänne tai onko kysymys ennemminkin siitä, että sinua vain kiinnostaa kokeilla uutta?

Jos kumppanisi kertoo olevansa myöntyväinen kokeilulle, ryhtykää sanoista tekoihin – täydellistä hetkeähän ei tule koskaan, joten hyödyntäkää heti seuraava sopiva ajankohta.

Keskustelu on tärkeää

Kaikki eivät tietenkään ole kiinnostuneita samoista asioita ja voi olla niinkin, että ajatus, joka tuntuu sinusta ihanalta, suorastaan inhottaa kumppaniasi. Se, että saatte rakentavasti keskusteltua asiasta, jota toinen haluaa ja toinen ei halua, hyödyttää teitä monin tavoin.

On tärkeää, että suhteessa on tilaa sekä tehdä ehdotuksia että kieltäytyä niistä ilman, että ehdottaja tai kieltäytyjä tuntee tulevansa jotenkin arvostelluksi tai tuomituksi. Älä toisin sanoen esitä ehdotustasi esimerkiksi vaativasti tai reagoi hyökkäävästi, mikäli kumppanisi kieltäytyy.

Jos kumppanisi vain haluaa, kannattaa kieltäytymisen syistä jutella avoimessa hengessä, sillä opitte silläkin tavoin paljon siitä, mitä toivotte ja tarvitsette seksiltänne. Yksi vaihtoehto onkin yhdessä ideoida jotain sellaista, mikä molemmista tuntuisi hyvältä ja toisi ainakin jossain määrin seksiin sitä samaa kuin mitä toisen ehdottaman seksivälineen käyttö olisi mahdollisesti tuonut.

Muistakaa myös se, että voitte tutkia pala kerrallaan, sopisiko jokin seksiväline yhteiseen käyttöönne. Seksivälinettä ei tarvitse suoraa päätä ostaa – hyvälaatuiset kun maksavat monesti paljon – vaan niitä voi esimerkiksi katsoa yhdessä netistä tai kumppanin kanssa voi käydä erotiikkaliikkeessä.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?