Oletko samaa mieltä? Tässä iässä seksi on parasta

Ikä voi vaikuttaa vahvasti seksielämääsi.

10.5.2017 19:29

Moni saattaa ajatella, että seksi on parasta nuorena aikuisena, mutta tuoreen selvityksen mukaan näin ei kuitenkaan ole.

Women’s Health -lehden esittelemän Happify-julkaisualustan tekemän selvityksen mukaan 50–60-vuotiaat kertovat saaneensa parasta seksiä nelikymppisenä – tarkemmin sanottuna 46-vuotiaana.

Selvityksessä kävi myös ilmi, että parit, jotka harrastavat seksiä kerran viikossa, ovat keskimäärin onnellisimpia. Mielenkiintoista vastauksissa oli myös se, että 50 prosenttia pareista kertoi saaneensa parasta seksiä koko elämänsä aikana nykyisen kumppaninsa kanssa riippumatta iästä.

96 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että seksi oli antoisampaa, kun siihen liittyi tunneside parin välillä.

Uutta suhdetta aletaan etsiä 7–8 vuotta häiden jälkeen

Men’s Health -lehti kertoo Victoria Milan -treffisivuston selvityksestä, jossa kerrotaan, milloin ihmiset todennäköisimmin pettävät kumppaniaan. Sivusto, jossa naimisissa tai parisuhteessa olevat voivat etsiä seuraa, analysoi tietoja naiskäyttäjiensä iästä.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa 30 prosenttia käyttäjistä on 25–29-vuotiaita. Espanjassa ikä taas on 40–44. Yhdysvalloissa keskimääräinen käyttäjäikä on 35,5 vuotta. Tähän ikään mennessä naiset ovat keskimäärin olleet naimisissa 8,5 vuotta.

Suomessa Victoria Milanin tietojen mukaan ikävaihtelu on suurta. Vain 15 prosenttia naisista oli samassa ikähaarukassa. Ruotsissa taas naimisissa olevat naiset olivat 4,1 vuotta naimisissa ennen uuden rakastajan etsimistä.

Victoria Milanin perustaja Sigrud Vedal kommentoi havaintoja:

– Maailmanlaajuisesti naiset etsivät uutta rakastajaa, kun he ovat olleet naimisissa 7–8 vuotta. Naimisissa olevat naiset voivat hakeutua uuteen suhteeseen monista syistä. Ehkä heidän puolisonsa ei anna heille tarpeeksi huomiota tai kunnioitusta, joita he ansaitsevat, Vedal kertoo.

– He saattavat vielä rakastaa kumppaniaan, mutta kipinä on hävinnyt avioliitosta. Vaihtoehtoisesti he saattavat olla avoimessa suhteessa, jossa molemmilla on suhteita fyysisten tarpeiden tyydyttämiseen, vaikka heillä molemmilla on yhä vahva tunteellinen side.

Vajaa 60-vuotiaat onnellisimpia

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin myös tutkimuksesta, jossa brittitutkijat selvittivät, minkä ikäisenä ihmiset ovat onnellisimmillaan.

Tulosten mukaan ihminen on onnellisimmillaan 58 vuoden iässä. 58-vuotiaat osaavat tutkimuksen mukaan myös pitää työpäiviensä keskellä kunnollisia ruokataukoja ja lähteä töistä ajoissa ylitöihin jäämisen sijaan.

Suurinta stressiä ihmiset kokevat 35-vuotiaana, johon liittyy perheen perustamista ja uran luomista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?