Seksuaaliterapeutin pieni liukkarikoulu: Näin käytät liukastetta - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Seksuaaliterapeutin pieni liukkarikoulu: Näin käytät liukastetta

Liukuvoide voi tehdä seksistä mukavampaa.

23.4.2017 20:10

Moni tietää, että liukastetta kannattaa käyttää silloin, kun kärsii esimerkiksi limakalvojen kuivuudesta tai haluaa muuten välttää kipua tai epämiellyttävää tunnetta seksin aikana.

Harvempi tiedostaa, että liukaste myös lisää tuntemuksia – toisin sanoen kaikki hyötyvät liukasteen käytöstä, myös ne, jotka kostuvat niin sanotusti omasta takaa ja ne, jotka eivät harrasta penetratiivista seksiä vaan suosivat käsi- tai suuseksiä.

Esimerkiksi jos klitoris tuntuu kovin herkältä ja sen stimuloiminen tuntuu tuottavan epämukavuutta – yritti kuinka hellävaraisesti tahansa – kannattaa kokeilla klitoriksen hyväilyä siten, että klitorikselle laittaa tipan liukastetta. Samaten kondomin sisään, ihan sen kärkeen laitettu liukastetippa voi lisätä nautintoa, mikä on plussaa etenkin silloin, jos kondominkäyttö tuntuu vievän tuntoherkkyyttä. Anaaliseksin kaikissa muodoissa liukastetta on pakko käyttää, koska peräaukko ei kostu luontaisesti.

Liukasteissa on isoja eroja. Toisin sanoen, jos olet kokeillut vain esimerkiksi ensimmäistä käteen osuvaa, heti tahmaantuvaa ja kuivuvaa liukkaria, älä vedä sen perusteella johtopäätöksiä siitä, missä määrin laadukas ja tarkoitukseen sopiva liukaste voisi nostaa seksielämäsi laatua.

Näin totuttelet käyttämään liukastetta

1. Kokeile liukasteen käyttöä ensin itseksesi, ilman kumppania – tällöin voit tutkia, mikä määrä tuntuu sopivalta, mihin kohtaan liukastetta kannattaa laittaa ja miten se kestää.

2. Liukasteen käyttö kannattaa ottaa osaksi esileikkiä. Voitte laittaa liukastetta toinen toisillenne ja antaa samalla esimerkiksi käsiseksiä.

3. Jos oikein kovasti ujostuttaa, liukastetta voi käydä vähin äänin laittamassa esimerkiksi vessassa – muista kuitenkin, että liukasteen käytössä ole mitään nolosteltavaa vaan se lisää kaikkien osapuolten nautintoa!

Pienen liukastekoulun toinen osa ilmestyy viikon kuluttua.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?