Toistaako seksinne samaa kaavaa? Näin muokkaatte sitä! - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Toistaako seksinne samaa kaavaa? Näin muokkaatte sitä!

Tuntuuko siltä, että seksinne etenee joka kerta tismalleen saman käsikirjoituksen mukaan? On inhimillistä kaivata jotain vaihtelua sen virkistävän vaikutuksen vuoksi.

Seksiä ei tarvitse harrastaa vain iltaisin.

1.4.2017 20:12

Kuitenkaan sitä, mikä toimii hyvin, ei kannata tietenkään alkaa muuttaa, joten jos olette molemmat tyytyväisiä, niin pitäkää kiinni hyväksi havaitusta ja nauttikaa. Jos taas tuntuu siltä, että seksiä ei tee edes mieli sen takia, että se tuntuu niin ennalta-arvattavalta, käsikirjoitusta kannattaa luonnollisesti hioa.

Pieniä muutoksia tuttuun kaavaan voi tehdä esimerkiksi näitä kysymyksiä miettimällä:

Kuka? Tekeekö teistä jompikumpi huomattavasti enemmän aloitteita tai tekeekö jompikumpi aina jotain tiettyä seksin aikana? Roolien tiedostaminen ja hienovarainen työstäminen voivat vaikuttaa isostikin keskinäiseen dynamiikkaanne. Oma juttunsa ovat tietenkin erilaiset roolileikit, joiden ei tarvitse vastata kokoluokassaan mitään pukudraamaa vaan niitä voi toteuttaa hyvin pienestikin.

Mitä? Toistuvatko seksissänne tietyt seksitavat ja -asennot, samassa järjestyksessä? Jo se, että muutatte järjestystä, voi piristää, samaten se, että otatte repertuaariinne mukaan jonkun uuden jutun tai korvaatte sillä jotain jo liiankin tutulta tuntuvaa. Inspiraatiota kannattaa etsiä niin kama sutrasta, erotiikkaliikkeiden nettisivuilta tai vaikka siten, että pidätte yhteisen ideariihen.

Missä? Onko teillä seksiä aina tietyssä paikassa? Sänky on mukavuutensa ja luontevuutensa yleisin paikka seksin harrastamiseen, mutta löydätte todennäköisesti muitakin paikkoja, joissa peuhata. Ympäristönvaihdoksen tuottama viehätys selittää muun muassa sitä, miksi esimerkiksi hotellihuoneessa voi olla kivempaa kuin kotona.

Milloin? Harrastatteko seksiä aina tiettyyn aikaan vuorokaudesta tai onko seksinne joillain muilla tavoin kalenteriin sidottua? Siirtäkää seksikelloanne eteen- tai taaksepäin ja tunnustelkaa, miten se vaikuttaa fiilikseen.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?