Miksi osa naisista teeskentelee orgasmin? - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Miksi osa naisista teeskentelee orgasmin?

Orgasmin teeskentely voi johtua miellyttämisenhalusta.

2.4.2017 19:44

Englantilainen terveyspalveluiden tarjoaja DrEd toteutti kyselyn, johon vastasi 1000 amerikkalaista ja 1000 eurooppalaista miestä ja naista.

Kysymykset liittyivät orgasmien teeskentelyyn. Tulosten mukaan 68 prosenttia naisista kertoi teeskennelleensä orgasmin jossain vaiheessa.

Tulosten mukaan suhdestatuksellakin on oma vaikutuksensa. 60 prosenttia naisista, jotka kertoivat teeskennelleensä orgasmin, olivat uudessa tai pitkään kestäneessä suhteessa. Ainoastaan 40 prosenttia teeskenteli orgasmin ”yhden illan jutun” kanssa tai naimisiinmenon jälkeen.

Seksi- ja parisuhdeterapeutti Moushumi Ghose kertoo Men’s Health -lehdelle, että naiset teeskentelevät orgasmin yleensä siksi, että he haluavat miellyttää miestä.

Yhden illan juttujen kohdalla naiset taas eivät todennäköisesti teeskentele siksi, koska he eivät tunne painetta siitä tuntemattoman kanssa – orgasmin teeskentely ei ole sen arvoista, perhesuhteisiin ja seksuaalisuuteen erikoistunut professori Robin Milhausen kertoo Men’s Healthille.

Naimisissa ollessa Milhausenin mukaan ei tunneta enää tarvetta teeskennellä orgasmia, mikä taas voi helpottaa niiden saamista. Naimisissa pariskunnat myös puhuvat enemmän siitä, mikä toimii sängyssä ja mikä ei.

Ghosen mukaan orgasmien teeskenteleminen suhteen alussa voi auttaa tekemään seksistä mukavampaa. Kun seurustelu on jatkunut monta vuotta, on mahdollista, että teeskentelemällä pyritään myös pääsemään nopeammin pois tilanteesta, jos on stressaantunut, eikä välttämättä tee mieli.

Kyselytulosten mukaan teeskentely ei kuitenkaan ollut yleistä. 66 prosenttia kertoi teeskentelevänsä orgasmin ”ei koskaan tai harvoin”.

Teeskentely ei välttämättä ole hyvä idea

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kirjoitti aiemmin Ilta-Sanomien palstalla kyseisestä aiheesta. Hänen mukaansa teeskentelyn lopettaminen kannattaa useista syistä.

”Vakuuttavaan näyttelemiseen menee aikaa, vaivaa ja energiaa, mikä on pois itse seksistä nauttimisesta ja voi vaikuttaa siihen, mitä ylipäätään ajattelet seksistä ja jopa kumppanistasi”, Tanskanen kirjoitta.

Tanskanen vinkkasi kuusi kohtaa, joista voi olla apua orgasmin teeskentelyn lopettamisessa. Katso vinkit täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?