Saako kumppanisi orgasmin sinua useammin? 5 keinoa, joilla pääset tasoihin - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Saako kumppanisi orgasmin sinua useammin? 5 keinoa, joilla pääset tasoihin

Useimmissa heterosuhteissa miehet saavat orgasmin useammin kuin naiset.

Julkaistu: 17.3.2017 20:32

Oletko orgasmikuilussa? Karu totuus on, että heteronaiset saavat seksissä harvemmin orgasmin kuin heteromiehet. Onneksi jotain on tehtävissä.

Palkkakuilu on ongelma, mutta niin on orgasmikuilukin. Epätasa-arvo orgasmien saamisessa saattaa tuntua vähäpätöiseltä tasa-arvo-ongelmalta, mutta toisaalta: orgasmi muun muassa tuo hyvät yöunet, lisää luovuutta ja kaiken lisäksi kaunistaa. Olisi siis syytä saada tasa-arvo toimimaan tässäkin asiassa – eikä tietenkään vähentämällä miesten orgasmeja vaan lisäämällä naisten!

Se, kuinka usein orgasmeja saa, on yksilöllistä. Monen heteroparin tilanne on kuitenkin se, että mies laukeaa yhdessä seksiä harrastettaessa useammin kuin nainen. Esimerkiksi Cosmopolitanin vuoden 2015 seksikyselyyn vastanneista naisista 57 prosenttia sai orgasmin joka kerta tai melkein aina, kun taas vastaava luku heidän kumppaneillaan oli 95 prosenttia.

Bustle-lehdessä todetaan, että orgasmikuilun selättäminen on onneksi hauskaa ja palkitsevaa touhua. Esimerkiksi näillä keinoilla voi Bustlen mukaan pyrkiä ylös orgasmikuopasta.

1. Opettele yksin

Orgasmikuilun ylittäminen alkaa itsetyydytyksestä. Hyvä seksi yksin johtaa hyvään seksiin kumppanin kanssa – on vaikea pyytää oikeanlaista kosketusta, jos ei tiedä, mitä se on.

2. Muuta asennetta

Ajatteletko itse, että miehen orgasmi on seksin päätepysäkki ja huipennus? Jos vastasit kyllä, nyt on hyvä hetki muuttaa ajatusmaailmaa. Molemmat pääsevät helpommin nauttimaan, jos lähtökohtana on, että seksissä on kyse molempien nautinnosta.

3. Kerro ja pyydä

Tämä keino voi olla kaikkein vaikein, mutta silti se kannattaa opetella. Sano ääneen, mitä toivot seksin suhteen. Olisi tietysti kiva, jos me kaikki sattuisimme ihan luonnostamme tietämään, mitä toiset pedissä toivovat. Mutta niin kauan kun ajatustenluku ei kuulu ihmisten vakio-ominaisuuksiin, orgasmikuilu ei kapene ilman sanoja.

4. Ota lelut avuksi

Seksilelut eivät kuulu vain sooloseksiin. Jos värisevän lelu tekee seksistä nautinnollisempaa, miksi sitä ei käyttäisi? Seksilelujen laajasta joukosta löytyy myös tyylikkäitä vaihtoehtoja.

5. Ethän unohtanut klitorista?

Ihan jo ihmisen anatomian takia penetraatio ei useinkaan ole naisille se helpoin tapa saada orgasmi. Klitoriksen stimulointi sen sijaan saattaa toimia paremmin.

Lue lisää:

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

”Siinä avautui kokonaan uusi maailma” – seksibloggaaja neuvoo, kuinka saavutetaan kokonaisvaltainen orgasmi

Tämä yksi ajatus mullistaa seksielämäsi

Etkö nauti seksistä tarpeeksi – näin kerrot siitä kumppanille

Loppuiko kaikki taas liian pian? Näillä keinoilla venytät seksiä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?