Seksuaaliterapeutti neuvoo: Näin helpotat orgasmin saamista

Julkaistu:

Orgasmi
Tunnustelemalla, kokeilemalla ja harjoittelemalla orgasmin saaminen voi olla helpompaa.
Edellisviikon Seksiä ja suhteita -palstalla käsiteltiin erilaisia syitä, joiden takia orgasmin saaminen voi tuntua vaikealta. Myös se, mikä helpottaa seksistä nauttimista ja orgasmin saamista, on kovin yksilöllistä.

Ihminen ei ole kone, eikä keho toimi käskien. Jos olet esimerkiksi sairauden tai stressin takia poikki tai puolikuntoinen, on ymmärrettävää, että se vaikuttaa myös siihen, miten kiihottuu ja/tai saa orgasmin. Tällöin ensimmäinen askel on luonnollisesti se, että omaa tilannetta hoidetaan tai helpotetaan siinä määrin kuin on mahdollista.

Muun muassa tietoisen läsnäolon taito on tarpeellinen myös sängyssä, joten lievästä stressistä tai ahdistuksesta kärsivän kannattaa tutustua esimerkiksi mindfullnessiin ja hyödyntää opittua seksin aikana.

Tietoa on monenlaista

Mikäli toteat, että tilannetta helpottaisi joko ajantasainen tieto tai uudet ideat – tai molemmat – oikea ratkaisu on luonnollisesti etsiä omiin tarpeisiin vastaavaa materiaalia. Uudet näkökulmat ja informaatio auttavat myös päivittämään omia asenteita siten, että esimerkiksi monen potemat suorituspaineet helpottavat.

Netistä löytyy tietenkin kaikenlaisia oppaita ja kirjastoista löytyy vanhan koulukunnan seksioppaita, jotka voivat auttaa alkuun, kunhan muistaa lukiessaan lähdekritiikin.

Kiinnostavalta tuntuvia pointteja on luonnollisesti hyvä käydä läpi yhdessä mahdollisen kumppanin kanssa. Samassa yhteydessä voi olla helpompi alkaa puhua rehellisesti ja avoimesti myös siitä, mitä kumpikin haluaisi ja taas ei haluaisi kokeilla ja miltä seksi tällä hetkellä ylipäätään tuntuu. Kuitenkin vasta tunnustelemalla, kokeilemalla ja harjoittelemalla löytää ne jutut, joista pitää tätä nykyä – niin mieli kuin keho muuttuu elämän mittaan.

Seksuaaliterapeuttikin voi auttaa

Mikäli orgasmivaikeuksien taustalla on esimerkiksi voimakas häpeä tai traumaattinen kokemus, kannattaa ehdottomasti käydä puhumassa aiheesta esimerkiksi seksuaaliterapeutille.

Samaten pitkittyneet parisuhdeongelmat vaikuttavat ymmärrettävästi seksielämään, jolloin on hyvä hakea apua viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa tuntua siltä, että olo on neuvoton eikä omin päin käydyistä keskusteluista ole hyötyä.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt