Nainen kokeili: Orgasmi joka päivä kuukauden ajan – yllättävät vaikutukset - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Nainen kokeili: Orgasmi joka päivä kuukauden ajan – yllättävät vaikutukset

Päivittäinen itsetyydytys paransi myös seksielämää ja auttoi uneen.

7.2.2017 20:41

Helppoa, hauskaa ja ilmaista – itsetyydytys nimittäin. Siihen nähden, että hommaan tarvitaan lähinnä omat kädet ja aikaa, touhun hyödyt ovat huikeat: orgasmi tekee onnelliseksi, koska se vapauttaa mielihyvähormoneja, lantionpohjan lihakset saavat hyvää treeniä, limakalvojen kuivuus saattaa vähentyä ja sekä itsetunto että seksielämä paranevat.

Itsetyydytys myös rentouttaa ja auttaa nukkumaan paremmin.

Lisa Fogarty kirjoittaa Redbook-sivustolla kokeilustaan, jossa hän harrasti itsetyydytystä joka päivä kuukauden ajan. Hän halusi kokeilla, ovatko hyödyt todella niin huikeat kuin väitetään.

Kokeilu paljasti, että ovat.

Koska vain noin neljännes naisista saa orgasmin yhdynnässä, itsetyydytystä ei kannata väheksyä. Lisa Fogartyn mukaan se on paras tapa nauttia seksin hyödyistä. Masturbointi ja kumppanin kanssa harrastettu seksi eivät tietenkään sulje toisiaan pois, mutta ensin kannattaa ottaa onni omiin käsiinsä.

Orgasmi auttoi Lisan uneen stressaavankin päivän jälkeen.

Kahden pienen lapsen äitinä Lisa Fogarty huomasi, että itsetyydytys jäi yleensä päivän viimeiseksi askareeksi, kun lapset oli saatu nukkumaan. Aina ei tietenkään jaksaisi, mutta hän piti sinnikkäästi kiinni tavoitteestaan.

Viikon jälkeen hän huomasi, että eroottiseen fiilikseen virittäytyminen alkoi onnistua helposti, sillä hän oli kehitellyt mielessään noin kymmenisen seksikästä fantasiaa, joista hän pystyi valitsemaan tilanteeseen sopivan.

Ensimmäinen terveysvaikutus, jonka Lisa Fogarty huomasi, oli kuukautiskramppien katoaminen. Hän ei myöskään kärsinyt kokeilunsa aikana kertaakaan unettomista öistä, vaan orgasmi auttoi hänet uneen stressaavankin päivän jälkeen.

Seksuaalisuus ensin

Masturbointi ei osoittautunut myöskään haitalliseksi parisuhteen seksielämälle, vaan virkisti sitä, vaikka hänestä ensin tuntuikin oudolta kertoa miehelleen päivittäisestä puuhastaan. Tyydytettyään ensin itsensä kirjoittaja kutsui usein miehensä liittymään seuraansa – ja koska nainen oli jo valmiiksi sopivassa fiiliksessä, seksikin sujui luontevasti.

– Aviomieheni ei koskaan valita esileikistä, mutta jos olen rehellinen, hän vaikutti aika hiton tyytyväiseltä vaimoon, joka hyppäsi hänen päälleen useammin ja oli vain... valmis, Lisa Fogarty kirjoittaa jutussaan.

Vaikka seksin määrä lisääntyi kuukauden aikana reippaasti ja kirjoittaja oppi panemaan orgasmit elämässään etusijalle, hän myöntää olleensa tyytyväinen kokeilun päättymiseen.

– Nyt masturboin enemmän kuin ennen, noin neljästi viikossa, ja se on tarpeeksi muistuttamaan minua siitä, että seksuaalisuus kannattaa panna etusijalle, koska se tekee minusta onnellisemman ja rennomman.

Lue lisää

Tutkimus: maaginen luku on 2,5 cm – se tuo naiselle orgasmin yhdynnässä

Voiko vibraattorin käyttö pilata seksielämän? Asiantuntija vastaa

”Siinä avautui kokonaan uusi maailma” – seksibloggaaja neuvoo, kuinka saavutetaan kokonaisvaltainen orgasmi

30 aistimusta, jotka ovat lähes yhtä hyviä kuin orgasmi – vai jopa parempia?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?