”2010-luvun suomalainen nainen” muistuttaa HS:ssa: Ilman keskinäistä kemiaa ei synny parisuhdetta

Julkaistu:

Parisuhde
Kirjoittajan mukaan kukaan ei ryhdy suhteeseen kenenkään kanssa, jos kemiaa ei ole.
Business Development Managerina työskentelevä nainen ottaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla kantaa parisuhdemarkkinoista ja odotuksista käytävään kuumaan keskusteluun.

Lääketieteen tohtori Markus Sormaala esitti palstalla aiemmin tässä kuussa, että parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus johtuu naisten nirsoilusta, johon yhteiskunta naiset kasvattaa. Se sai kirjoittajan näkemään punaista.

– Ainakin itse otan kaiken irti siitä, että olen suomalainen nainen 2010-luvulla – voin tehdä aivan niin kuin itse haluan. Se jos mikä on melko huikeaa, hän toteaa.

Nainen muistuttaa, että huono parisuhde voi haitata elämää suuresti.

– Jos seura ei ole kiinnostavaa – tai vaikka olisikin – mutta siinä ei ole sitä kuuluisaa kemiaa, on melko kohtuutonta olettaa, että kukaan ryhtyisi suhteeseen kenenkään kanssa, oli sitten mies tai nainen.

Sormaala otti kärjistetyssä kirjoituksessaan kantaa kommentteihin, joissa naiset olivat pohtineet älykkään, koulutetun ja keskustelutaitoisen miehen löytämisen vaikeutta. Osassa kirjoituksista naiset kertoivat elävänsä mieluummin yksin kuin ilman vertaistaan miespuolista kumppania.

Sormaalan mukaan naisten nirsous kumppanin valinnassa juontaa juurensa jo lapsuudesta.

– Jo pienille tytöille luetaan prinsessasatuja, joissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä, johon rakastua ensi silmäyksellä, hän kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt