Lääketieteen tohtori HS:ssä: Naiset kasvatetaan nirsoiksi, miehen rooli on tulla torjutuksi - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Lääketieteen tohtori HS:ssä: Naiset kasvatetaan nirsoiksi, miehen rooli on tulla torjutuksi

HS:ssä julkaistussa mielipidekirjoituksessa esitetään naisten nirsoutta syyksi sille, että parisuhteet päättyvät tai kumppania ei löydy.

8.1.2017 9:04

Lääketieteen tohtori Markus Sormaala kommentoi Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa (HS mielipide 8.1.) miesten ja naisten erilaisia odotuksia parisuhteessa.

Sormaala ottaa kirjoituksellaan kantaa HS:ssä viime aikoina julkaistuihin mielipidekirjoituksiin, joissa naiset ovat pohtineet älykkään, koulutetun ja keskustelutaitoisen miehen löytämisen vaikeutta. Osassa kirjoituksista naiset ovat kertoneet elävänsä mieluummin yksin kuin ilman vertaistaan miespuolista kumppania.

Sormaalan mukaan avoliitoista kaksi kolmasosaa päättyy naisten aloitteesta, koska odotukset täydellisestä parisuhteesta eivät heillä täyty. Kirjoituksessa esitetään, että parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus johtuu naisten nirsoilusta, johon yhteiskunta naiset kasvattaa.

Sormaalan mukaan naisten nirsous kumppanin valinnassa juontaa juurensa jo lapsuudesta.

– Jo pienille tytöille luetaan prinsessasatuja, joissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä, johon rakastua ensi silmäyksellä.

Sormaala kirjoittaa, että romanttisen rakkauden ideaalia tarjotaan nuorille naisille myös populaarikulttuurissa muun muassa musiikin ja aikakauslehtien kautta. Romanttinen rakkaus esitetään naisille populaarikulttuurissa ruusuilla tanssimisena, ja kun epärealistiset odotukset eivät täyty tai rakkaudessa ilmenee ongelmia, nainen jättää miehen.

Sormaalan mukaan vastaava ajattelumalli ei rasita miehiä, jotka Sormaalan mukaan suhtautuvat parisuhteen muodostamiseen pienemmin odotuksin kuin naiset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?