Mihin vedän rajat muiden kanssa flirttailuun parisuhteessa? Seksuaaliterapeutti paljastaa vaaranmerkit - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Mihin vedän rajat muiden kanssa flirttailuun parisuhteessa? Seksuaaliterapeutti paljastaa vaaranmerkit

Tuntuuko flirtti mahdottoman hyvältä tai tuleeko siitä morkkis? Kumpikin merkki on syytä ottaa vakavasti.

Tuntuuko flirtti mahdottoman hyvältä tai tuleeko siitä morkkis? Kumpikin merkki on syytä ottaa vakavasti.

Julkaistu: 24.11.2016 21:45

Parhaimmillaan kevyt pikkujouluflirtti piristää, mutta missä määrin on okei flirttailla suhteessa ollessaan?

Monelle on vaikeaa jo se, että kumppani edes pintapuolisesti kiinnostuu jostakusta tai kokee niin sanotusti sielujen sympatiaa jonkun kanssa, vaikka kohtaaminen kestäisi vain hetken.

Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää keskustella suhteen rajoista ja siitä, miten toivoo kumppaninsa toimivan, kun on viettämässä vaikkapa pikkujouluja ja joku lähestyy.

Sopikaa pelisäännöt etukäteen

Se, mikä on yhdestä ok tai kivaa ja kiihottavaa, voi olla toiselle inhottavaa tai suorastaan satuttavaa. Sääntöjä ja sopimuksia kannattaa myös päivittää säännöllisesti.

Puhukaa siis siitä, mitä tehdä, jos joku flirttailee jommallekummalle teistä. Mitä tehdä, jos huomaa itse pikkuisen kiinnostuvansa jostakusta? Toivotun ja ei-toivotun käytöksen välistä rajaa kannattaa avata mahdollisimman konkreettisesti.

Samat säännöt molemmille

Niin ikään kannattaa miettiä, olisiko sinulle ok, jos kumppanisi toimisi samalla tavalla kuin sinä toimisit esimerkiksi tilanteessa, jossa joku tulee iskemään. Ellei asiasta ole erikseen sovittu, on kyseenalaista soveltaa itseensä eri sääntöjä kuin kumppaniinsa.

Ylipäätään se, että asettaa itsensä kumppaninsa kenkiin, auttaa hahmottamaan omasta mielestä soveliaan toiminnan rajoja. Kun pikkujouluissa jutustelet intiimisti uuden tuttavuuden kanssa kanssa, voisiko kumppanisi olla kuulo- ja näköyhteydessä sinuun?

Mustasukkaisuus kertoo paljon

Oma morkkis tai se, että tekee tietoisesti sen valinnan, että peittelee jotain kumppaniltaan, kertovat paljon. Kokonaan toinen juttu on taas se, että olette sopineet siitä, että on tiettyjä asioita, joita ette kerro toisillenne.

Ylipäätään kannattaa pysähtyä, jos huomaa flirttailun tuntuvan itsestä mahdottoman hyvältä, koska tuntemukset voivat olla merkki siitä, että kaipaa huomiota ja ihailua tai vaihtelua.

Myös silloin, kun toteaa mustasukkaisuuden ja epävarmuuden nostavan päätään, kannattaa pysähtyä ja kysyä itseltään, missä mennään ja miten suhde voi ylipäätään.

Kun keskustelette rajoistanne tai käytte mahdollisia tapahtumia läpi, se, kuinka kumpikin osapuoli reagoi, merkitsee paljon. Pyrkikää rauhallisuuteen ja rakentavuuteen, vaikka inhimillistä onkin se, että mennään puolustuskannalle ja tuntuu epävarmalta. Tällöin on kuitenkin vaikea vastaanottaa, mitä toinen sanoo, saati päästä samalle sivulle. Parhaimmillaan keskustelu tuokin teitä lähemmäksi toisianne.

Tuoreimmat osastosta