6 hyvää syytä masturboida – myös parisuhteessa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

6 hyvää syytä masturboida – myös parisuhteessa

Kun hoidat seksielämää välillä itsetyydyttämällä, saat samalla monta terveyshyötyä.

23.11.2016 21:48

Itsetyydytyksellä on sinkkuajanvietteen maine. Ihan turhaan! Masturboinnilla on lukuisia terveyshyötyjä, ja ne koskevat yhtä lailla parisuhteellisiakin.

Yhdyntöjen määrä parisuhteissa on romahtanut. Itsetyydytys voisi olla ratkaisu moneen haluttomaan liittoon. On inhimillistä, että kaksi ihmistä ei halua seksiä aina täsmälleen samaan aikaan ja samalla tavalla. Mikäpä siis sen fiksumpaa kuin hoitaa tarpeita välillä myös itsenäisesti.

Men’s Health listaa kuusi vakuuttavaa syytä masturboida:

1. Seksihalusi pysyvät katossa

Kun suhde on vakiintunut, alkuaikojen intohimon ylläpitäminen voi vaatia vähän vaivannäköä. Masturboinnin avulla muistat taas, että olet seksuaalinen olento, jolle seksi on tärkeää.

Masturbointi auttaa pitämään myös sukuelimet toimintakykyisinä. Ja mitä enemmän harrastat seksiä, sitä enemmän tapaat sitä tahtoa.

2. Fantasiasi virkistyvät

Eroottiset päiväunet auttavat pitämään seksin mielessä ja kielen päällä. Masturboidessasi saat elätellä rauhassa niin mielikuvituksellisia fantasioita kuin ikinä haluat – oikeaa ja väärää ei ole. Suhteesi hyötyy, sillä kiinnostut seksistä enemmän.

3. Pidät huolta itsestäsi

Seksi alkaa herkästi toistaa samaa vanhaa levyä, kun yhteisiä vuosia on takana enemmän. Masturboimalla muistutat itseäsi siitä, että olet viime kädessä vastuussa omasta onnestasi, olipa sinulla seksipartneria tai ei.

4. Selätät stressin

Kun saat orgasmin, kehoosi virtaa kokonainen cocktail hyvän olon hormoneja. Etenkin dopamiini hoitaa mieltä ja stressiä. Ja mikäpä parisuhde ei hyötyisi mielihyväbuustista.

5. Opit, mistä tykkäät

Hyvän seksin salaisuus on siinä, että kumpikin tuntee mieltymyksensä. Silloin niistä on helpompi myös puhua.

Itsetyydytys on opiskelua: opit tuntemaan, millaisesta kosketuksesta pidät ja mikä sinua kiihottaa. Kun ikäännyt, halutkin voivat muuttua – itsetyydytyksen avulla pysyt hereillä ja voit opetella rauhassa uusia tekniikoita.

6. Saat parhaat palat molemmista

Pitkässä suhteessa voi tulla aikoja, kun kemiat eivät toimi. Myös ihastumiset ovat tavallisia. Masturboimalla voit toteuttaa päiväunia turvallisesti, samalla pidät kipinää yllä omassa suhteessasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?