Salamarakkaus jysähti 91 vuoden iässä – Hemmi ja Eila menevät naimisiin sunnuntaina - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Salamarakkaus jysähti 91 vuoden iässä – Hemmi ja Eila menevät naimisiin sunnuntaina

–Kävin kylässä muutamia kertoja, ennen kuin Eila vihdoin sanoi, että ei minusta niin helposti luovu. Nyt ollaan sitten tässä, Hemmi Jaara kertoo tyytyväisenä.

Julkaistu: 2.11.2016 7:45, Päivitetty 2.11.2016 11:09

Rakkaus syttyi vajaa vuosi sitten ikäihmisten illanvietossa. Ensi sunnuntaina tanssitaan häitä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä solmia avioliitto, näin ajattelevat ainakin Hemmi Jaara, 92, ja Eila Kauppi, 92, jotka sanovat toisilleen ensi viikonloppuna tahdon.

– Nyt on niin kiva olla, Hemmi kertoo IS:lle onnellisena.

Pariskunnan häistä uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Rakastavaisten yhteinen taival alkoi vajaa vuosi sitten ikäihmisten illassa Oulussa. Hemmi oli ollut viettämässä iltaa pienellä porukalla, kun hän iski silmänsä viehättävään Eilaan. Hemmi lyöttäytyi naisen ja tämän nuoremman seuralaisen seuraan tehdäkseen parempaa tuttavuutta.

Keskustelujen lomassa kävi ilmi, että molemmat ovat samanikäisiä ja viettävät syntymäpäiviään tismalleen samana päivänä, 7. marraskuuta. Hemmille se oli kuin kohtalo olisi puuttunut peliin ja hän halusi sopia uuden tapaamisen. Sinetiksi kiintymyksestään Hemmi antoi Eilalle pitkän ja hartaan halauksen.

Eila lupasi soittaa vielä samana iltana, mutta ihastunut mies sai odottaa puhelua.

– Soittoa ei kuulunut vielä maanantaina, eikä tiistaina eikä keskiviikkona. Soittelin itse Eilan perään ja selvitin, miksi hänestä ei ole kuulunut, Hemmi muistelee.

Eila ei ollut aivan niin helposti hurmattavissa kuin Hemmi oli kuvitellut.

– Kävin kylässä muutamia kertoja, ennen kuin Eila vihdoin sanoi, että ei minusta niin helposti luovu. Nyt ollaan sitten tässä, Hemmi kertoo tyytyväisenä.

Toisistaan seuraa

Pariskunta viettää yhteiseloa Iissä suuressa omakotitalossa. Molemmat ovat tyytyväisiä, että ovat löytäneet seuraa vielä myöhemmällä iällä.

– Kumpikaan ei ole halunnut luopua toisistaan.

Hemmi on ollut kerran aiemmin naimisissa. Hän solmi ensimmäisen liittonsa nuoruudenrakkautensa kanssa, ja he ehtivät olla kaikkiaan 62 vuotta naimisissa. Liitossa syntyi yhteensä 12 lasta. Puoliso menehtyi muutama vuosi sitten.

Eila ei koskaan ole ollut naimisissa, mutta hänellä on pidempi avoliitto takana. Lapsia hänellä ei ole.

Tarjoilut keskitasoa paremmat

Suurin vastuu hääjärjestelyistä on ulkoistettu luotetuille ammattilaisille. Hemmillä ei ole tarkkaa mielikuvaa häiden järjestelyistä, mutta sen hän tietää, että paikalle on tulossa toistasataa vierasta.

– Kokille sanoin, että tarjoilujen on oltava keskitasoa paremmat, Hemmi naurahtaa.

Aluksi pariskunta suunnitteli viettävänsä häitä yhteisenä syntymäpäivänä, mutta sunnuntai 6. marraskuuta ja syntymäpäivän aatto tuntui molemmista sopivammalta päivältä.

Pariskunta viihtyy niin hyvin kotonaan, että heillä ei ole tarvetta lähteä häämatkalle. Hemmin mukaan se ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu ajatus.

– Kyllähän sitä voi lähteä myöhemminkin, jos siltä tuntuu, Hemmi suunnittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?