Kiinnostaako BDSM? Näin pääset valtaleikkien saloihin

Jos seksielämän maustaminen alistamis- ja kurittamisleikeillä kiehtoo, et ole yksin.

BDSM ei aina tarkoita nahka-asua, piiskaa ja rajua satuttamista. Sen voi tehdä toisinkin.

13.10.2016 22:06

Jos sinua kiinnostavat valtaleikit muodossa tai toisessa, et ole yksin: tuoreimman Finsex-tutkimuksen mukaan 17 prosentilla yli 18-vuotiaista suomalaismiehistä ja 15 prosentilla naisista on ollut BDSM-kokemuksia. Alle 35-vuotiaiden kohdalla luvut ovat korkeammat: 22 ja 29 prosenttia.

On tärkeää ymmärtää, ettei BDSM tarkoita sitä, että pitäisi olla nahkaa päällä ja piiska kädessä tai että jotakuta satutetaan mahdollisimman pahasti. BDSM:n muotoja on niin monia, että sen voi sanoa sopivan kaikille, joiden kiinnostuksen aihepiiri on herättänyt.

Kattokäsite BDSM sisältää nimittäin monta eri ilmiötä. Kirjaimet B ja D tulevat sanoista bondage (sitominen) ja discipline (kurittaminen). D/S viittaa taas alistamiseen (dominance) ja alistumiseen (submission) ja S/M sadismiin ja masokismiin, kivun aiheuttamisesta sekä kivusta nauttimiseen.

Jokaisella on oikeus määritellä itse, mitä sanoja hän käyttää kuvatessaan mieltymyksiään ja seksuaalisuuttaan ja mitä hän noilla sanoilla tarkoittaa: kaksi ihmistä voi viitata termillä alistuminen aivan erilaisiin asioihin.

Etene hitaasti, etsi tietoa

Jos tekee mieli kokeilla jotain BDSM-henkistä, mutta silti epäilyttää, ratkaisu on edetä maltillisesti ja pysähdellen, omia fiiliksiä tarkasti kuulostellen. Ihan alkuun kannattaa uhrata riittävästi aikaa niin tiedon hankkimiselle kuin sille, että miettii rauhassa, mitä haluaa ja mitä ei halua.

Kaikille aiheesta vähänkään kiinnostuneille voi itsetutkiskelun apuvälineeksi suositella vastikään ilmestynyttä BDSM-aapista (Like), jonka ovat kirjoittaneet fantasioiden toteuttamisen, nautinnon, kivun ja aistillisuuden ammattilaiset Tiia ja Jouni Forström.

Sopikaa ihan kaikesta

Kuten Forströmit kirjoittavat, terve varovaisuus ei tee tiukkapipoa. Tärkeä sääntö, jota jokaisen, niin kokeilijan kuin kokeneemman, on syytä aina tiukasti noudattaa BDSM-puuhissaan, on tämä: sopikaa kaikesta, älkää olettako mitään.

Kannattaa puhua, neuvotella, miettiä ja säätää niin pitkään, että kaikki mielen päällä oleva on käyty läpi. Etukäteismiettimisellä ja -vaivannäöllä taataan, että osapuolten olo pysyy turvallisena.

Tällä palstalla seksuaalineuvoja Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?