”Harrastamme seksiä muidenkin kanssa” – lapsiperheen vanhemmat Milla ja Janne avautuvat erilaisesta suhteestaan - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Harrastamme seksiä muidenkin kanssa” – lapsiperheen vanhemmat Milla ja Janne avautuvat erilaisesta suhteestaan

– Käymme Jannen kanssa tapahtuneet jutut läpi hyvin tarkkaan. Ehkä jopa niin tarkkaan, että se voisi olla kolmansista osapuolista kiusallista, Milla kertoo.

1.10.2016 18:04

Kun Milla lähti muutama vuosi sitten opiskelemaan Etelä-Suomeen, hän ehdotti puolisolleen Jannelle vapaata suhdetta. Millalla oli vain yksi ehto: hän haluaa tietää kaiken siitä, missä Janne menee ja kenen kanssa.

Molemminpuolinen järjestely osoittautui niin toimivaksi, että sitä jatkettiin senkin jälkeen, kun Milla lopetti opiskelun ja palasi kotiin parin yhteisen lapsen kanssa. Nyt yhteinenkin seksielämä on vielä entistä laadukkaampaa.

Aviopari arvelee järjestelyn jatkuvaan hamaan tulevaisuuteen – niin kauan kuin he harrastavat seksiä.

Milla ja Janne ovat myös ajatelleet, että tällaisen järjestelyn tarpeellisuus korostuisi siinä tilanteessa, jos toinen heistä sairastuisi tai vammautuisi – eihän toinen voisi olla ilman seksiä lopun ikäänsä.

Millan ja Jannen nimet on muutettu.

Milla: ”Ehdoton avoimuus on ainoa ehtoni”

”Opiskelupaikkakunnaltani oli kotiin sen verran matkaa, että näimme Jannen kanssa harvoin. Silloinkin meillä oli tätä lapsiperhearkea, joka rajoitti yhdessäoloa.

Sanoin Jannelle, että hän voi harrastaa seksiä muidenkin kanssa, jos haluaa. Vastavuoroisesti itsekin voisin niin tehdä. Ajattelin alussa oikeastaan Jannea, sillä hän on meistä se seksuaalisesti aktiivisempi. Että jos seksiä on tarjolla vain kerran pari kuukaudessa, se turhauttaa ja tekee kiukkuiseksi.

Huomasin, että tämän päätöksen jälkeen kotona tulikin rennompi fiilis. Täytyy sanoa, että parisuhteemme ei olisi tässä jamassa, jos emme olisi tehneet järjestelyjä.

 Naisellehan tämä on huomattavasti helpompaa, sillä kumppaneita ei tarvitse hirveästi etsiä.

Opiskeluaikanani itselläni ei ollut muita kumppaneita. Sitä rajoitti sekin, että lapsi oli minun mukanani ja opiskelu sen verran intensiivistä, että energiaa ei riittänyt. Omin käsin onneen riitti niinä hetkinä.

Sen jälkeen kun palasin kotiin, olen käynyt tilaisuuden tullen harrastamassa seksiä jossain, jos siltä tuntuu. Tämä ei ole pakonomaista meille kummallekaan. Sellaista epäsäännöllisen säännöllistä.

Naisellehan tämä on huomattavasti helpompaa, sillä kumppaneita ei tarvitse hirveästi etsiä. Niitä löytyy, vaikka en tykkää käydä baareissa enkä ravintoloissa ja seksi ja alkoholi yhdistelmänä on minulle ehdoton ei.

Minulla on esimerkiksi Tinderissä aika suorasanainen profiili. Siellä lukee, että olen onnellisesti naimisissa ja aion pysyäkin ja että olen luvan kanssa liikenteessä.

Suuri osa mieskumppaneistani on ollut yllättyneitä tästä järjestelystä. Jos he ovat sattuneet olemaan varattuja, he ovat todenneet, että eivät voisi ehdottaa omalle kumppanilleen mitään vastaavaa. Naiskumppaneiden kanssa olen puhunut aiheesta vähän vähemmän.

Minusta on kiva, että kaikki osapuolet ovat reilulla meiningillä mukana. Jos vaikka nähdään kaupungilla, niin sitten voi tervehtiä, eikä tarvitse luikkia seinänvieriä pitkin.

Siksi olemme Jannenkin kanssa sopineet, että tästä voi puhua myös muille. Ihan siksikin, että jos joku sattuu näkemään jommankumman meistä kylillä jonkun muun kuin oman puolison kanssa, niin juoruamista on vähemmän.

Valtaosa kavereistamme ei ole kommentoinut asiaa mitenkään. Jannen kavereista osa on vähän kateellisia, ja naispuoliset kaverit varmistelevat, että käytättehän ehkäisyä. Se on tietenkin itsestään selvää.

 Alussa kävi niin, että Janne jäi kiinni pettämisestä – siitä, että hän ei kertonut minulle.

Ystäväpiirissänikin on vapaita suhteita, mutta sillä tavalla, että puoliso ei halua tietää muista kumppaneista. Itselleni taas on ehdoton edellytys se, että homma on täysin avointa. Käymme Jannen kanssa tapahtuneet jutut läpi hyvin tarkkaan. Ehkä jopa niin tarkkaan, että se voisi olla kolmansista osapuolista kiusallista.

Alussa kävi niin, että Janne jäi kiinni pettämisestä – siitä, että hän ei kertonut minulle. Siitä pahoitin mieleni, koska avoimuus oli ainoa ehtoni vapaaseen suhteeseen. Kun siitä keskusteltiin, hän ei osannut sanoa syytä, miksi oli pimittänyt tietoa, kun siihen ei olisi ollut mitään tarvetta. Se taisi olla hänelle niin outo tilanne. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia.

 Jos ajattelen, se on positiivista mielenkiintoa ja sen odotusta, että Janne soittaa minulle, että miten meni.

Se, miltä tuntuu sillä hetkellä, kun oma puoliso on toisen lakanoissa, riippuu tilanteesta. Jos minulla on tekemistä juuri sillä hetkellä, niin en ajattele koko asiaa. Jos taas ajattelen, niin se on positiivista mielenkiintoa ja sen odotusta, että Janne soittaa minulle, että miten meni. Olen aina tykännyt keskustella seksistä ja jakaa kokemuksia.

Ehkä ajattelen vähän eri tavalla kuin suuri osa naisista. En ole koskaan ollut mustasukkainen enkä koe, että toisille osoitettu huomio olisi minulta pois. Päinvastoin, omakin seksielämä on vain parantunut.”

Janne: ”Ei tarvitse pettää eikä salata mitään”

”Olimme olleet naimisissa reilut pari vuotta, kun Milla lähti opiskelemaan Etelä-Suomeen. Tietenkin siinä tuli puheeksi, että mitenkäs nämä parisuhteeseen ja seksiin liittyvät asiat hoidetaan.

– En minä tiedä. Onko sinulla joku ehdotus?

Siihen Milla ehdotti vapaan suhteen kokeilemista.

Sanoin aluksi, että voihan sitä miettiä. Parin päivän päästä sanoin, että totta kai kokeillaan.

 Osa seksikumppaneistani on sekä minun että vaimoni tuttuja.

Keskustelimme pelisäännöt ja sovimme, että jos harrastamme seksiä muiden kanssa, niin toiselle pitää kertoa. Haluamme tietää puolin ja toisin, että missä mennään. Ja varmaan sovimme senkin, että jos homma ei toimikaan, niin sitten lopetetaan.

Vapaa suhde alkoi samaan aikaan kun Milla lähti opiskelemaan ja jatkui senkin jälkeen. Nyt taitaa olla meneillään neljäs vuosi.

Tämä on helppoa ja mukavaa. Oli vapauttava fiilis, kun tajusi, että minun ei tarvitse pettää ketään tai salata mitään. Voin ihan rehellisesti kertoa, että olen naimisissa ja meillä on tällainen molemminpuolinen systeemi.

Kaikki perustuu luottamukseen. Että olen rehellinen itselleni, vaimolleni ja muille kumppaneilleni. Näin toisille osapuolillekaan ei tule pettymyksiä, eikä kukaan sano, että ’et sitten kertonut, että olet naimisissa’.

 Olen luonteeltani hirvittävän vilkas: halailen ja pussailen työkavereita, sekä miehiä että naisia.

Osa naisista on suhtautunut tilanteeseeni, että ei kiitos. Toisille se, että olen naimisissa, on ihan ok, mutta he eivät halua puhua siitä. Joillekin tilanne on erittäin sopiva. Osa seksikumppaneistani on sekä minun että vaimoni tuttuja. Näiden vuosien aikana minulla on ollut ihan satunnaisia kumppaneita, ja sitten sellaisia, joiden kanssa olen ollut pidempään. Lukumäärällisesti heitä ei ole kauhean paljon – ehkä 15 maksimissaan.

Minusta seksuaalinen vapaus on hyvä asia.

Olen luonteeltani hirvittävän vilkas: halailen ja pussailen työkavereita, sekä miehiä että naisia. Työ- ja iltaelämässä kun viilettää menemään, alkaa helposti juttelemaan muiden kanssa. Jos juttelu menee pidemmälle, ei tarvitse miettiä sitä, että petänkö vaimoani tai mitähän se vaimo kotona ajattelee, kun olen täällä jatkoilla saunomassa.

Sen olemme Millan kanssa sopineet, että seksistä kerrotaan etukäteen, jos se on tiedossa. Ja tilanteiden tullen pistetään mahdollisuuksien mukaan viesti.

Seksin harrastaminen muiden kuin oman kumppanin kanssa on kivaa ja vaihtelua. Eikä sitäkään tarvitse aina olla. Silloin kun tilanteet sattuvat sopivasti jossain reissun päällä, tai vaimoni on pitkään jossain pois.

Ja kun olen kotona perheen kanssa, niin sitten olen sitä täysillä. Se on minulle se kaikkein tärkein ja rakkain juttu.

Minusta on hienoa, että Millallakin on muita kumppaneita. Minulla ei ole ollut vaikeuksia sen kanssa, kun hän on jonkun muun kanssa ja minä olen kotona. Tiedän, että jossain vaiheessa hän soittelee, että miten siellä on mennyt.

Sellainen ajatus, että joudut olemaan mustasukkainen ja vahtimaan toisen tekemisiä, on hirveän rajoittunutta. Luotan siihen, että Milla kertoo, mitä on tehnyt ja kenen kanssa.

Olemme alusta lähtien puhuneet seksistä ja seksikokemuksistamme avoimesti. Siltä pohjalta voimme luottaa toisiimme. Me molemmat katsomme näitä asioita niin, että ei se niin tarkkaa ole, jos käyt saunomassa tai nukkumassa jonkun luona.”

Mitä mieltä olet vapaasta suhteesta? Keskustele oheisessa kommenttiosiossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?