Lapseton nainen HS:n mielipidepalstalla: Parempi odottaa kuin hankkia lapsi väärän miehen kanssa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Lapseton nainen HS:n mielipidepalstalla: Parempi odottaa kuin hankkia lapsi väärän miehen kanssa

”Itse hukkasin elämästäni 15 vuotta väärissä suhteissa, koska niistä lähteminen pelotti”, 33-vuotias nainen kirjoittaa.

–Itse hukkasin elämästäni 15 vuotta väärissä suhteissa, koska niistä lähteminen pelotti. Lapsista aloin haaveilla jo vuosia sitten, nainen kirjoittaa.

26.9.2016 12:30

Ensisynnyttäjien keski-ikä Suomessa huitelee jo lähellä kolmeakymmentä.

Kuitenkin suurempi ongelma on, että naisia syyllistetään ja painostetaan hankkimaan lapset aikaisin, kirjoittaa 33-vuotias lapseton nainen Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Hänen mukaansa moni ajautuu paniikissa tekemään lapsia väärän miehen kanssa.

– Itse hukkasin elämästäni 15 vuotta väärissä suhteissa, koska niistä lähteminen pelotti. Lapsista aloin haaveilla jo vuosia sitten.

Naisen mielestä moni ei ole parhaassa lastensaanti-iässä eli parikymppisenä vielä valmis pitkään, tasapainoiseen suhteeseen. Iso päätös pelottaa, eikä sen lykkääminen ole itsekkyyttä.

– Elämä on pelottavaa, kun ohjat pitäisi ottaa omiin käsiin. Jos rehellisesti kysytään, kuinka moni keski-ikäinenkään on tässä onnistunut? Tai edes sisäistänyt asian?

Liian pitkä vaatimuslista?

– Kyllä naiset ymmärtävät ikääntyvänsä. Siksi moni päätyykin vaihtoehtona hankkimaan lapsia epäsopivan miehen kanssa. Pariskuntien erotilastot ja erolapsien ahdistus kertovat tästä omaa karua kieltään, nainen kirjoittaa.

Mielipidekirjoitus on vastaus aiempaan Helsingin Sanomien juttuun, jossa naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Mervi Halttunen-Nieminen toteaa, että kahdesta lapsesta haaveilevan pitäisi aloittaa yrittäminen viimeistään 31-vuotiaana.

Asiantuntijan mukaan munasarjat eivät rullaa loputtomiin kuin juoksumatto, vaikka itsensä pitäisi timmissä kunnossa. Päälle nelikymppisen mahdollisuus saada lapsia on jo tilastollisesti huono.

Aiemmin Ilta-Sanomat uutisoi rakkausvalmentaja Mia Halosen kommenteista, että naiset eivät tahdo löytää sopivaa puolisoa, koska heillä on usein liian pitkä, epärealistinen pitkä vaatimuslista.

Pitääkö ”sitä oikeaa” odottaa silläkin uhalla, että lasten hankkiminen viivästyy? Vai pitäisikö tilaisuuteen tarttua ennen kuin on liian myöhäistä? Keskustele alla olevassa kommenttiketjussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?