Seksuaaliterapeutti selittää, miksi koolla on usein väliä: ”Venyttää tiettyjä hermoja” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Seksuaaliterapeutti selittää, miksi koolla on usein väliä: ”Venyttää tiettyjä hermoja”

Ikivanha väittely siitä, onko naisten rintojen ja miesten varustuksen koolla väliä, voidaan nyt lopettaa.

Ollako vai eikö olla? Suomalainen kyselytutkimus selvitti, onko koolla väliä.

26.8.2016 19:18

Koolla ei ole väliä -mantran on kuullut lähes jokainen, mutta onko asia suomalaisten mielestä näin?

Suomalaisnaisista 45 prosenttia on eri mieltä: heille koolla on kuin onkin väliä. Miehistä peräti kolmannes on samaa mieltä. Suunnilleen yhtä moni mies välitti naisten rintojen koosta. Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen toteaa Kaalimato.comin tiedotteessa, ettei tulos sinänsä yllätä, koska nämä alueet ovat yleisesti kiihottavina pidettyjä.

Kolmannekselle miehistä oli väliä sillä, minkä kokoiset rinnat naisella on.

– Moni pitää visuaalisuutta tärkeänä osana seksiä ja saattavat pitää tietynkokoisia rintoja erityisen kauniina.

Miehen varustuksella taas voi olla vaikutusta siihen, mille seksi naisesta tuntuu.

– Miehen peniksen koolla voi olla yhdynnässä osittain väliä myös fysiologisesti. Penis venyttää tiettyjä emättimessä ja sen pohjukassa sijaitsevia hermoja, mikä tuottaa osalle naisista erityistä mielihyvää yhdynnän aikana, Lavikainen selventää.

Naiset kokoon miehiä tyytyväisempiä

Asiaa tukee kansainvälinen tutkimus. Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan koolla on väliä, mutta se ei ole tärkeää. Tutkimukseen osallistuneista naisista 84 prosenttia oli hyvin tyytyväinen miehensä peniksen kokoon. Vastaajista vain 14 prosenttia toivoi suurempaa ja kaksi prosenttia pienempää.

Tutkimuksen mukaan naiset olivat jopa tyytyväisempiä miehensä varustukseen kuin miehet itse. Naiset kutsuivat puolet epätodennäköisemmin miehensä penistä pieneksi ja viittasivat miehiä useammin siihen suurena.

Älä juutu kuitenkaan näihin paikkoihin, kun mietit, mikä kumppanissa kiihottaa. Lavikainen kehottaa etsimään seksikumppanista myös uusia kiihottavia kohtia avoimesti.

– Fyysisten ominaisuuksien ohella oma tärkeä roolinsa nautinnossa on toki myös mielikuvilla ja toista ihmistä kohtaan koetuilla tunteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?