Moni mies kärsii halipulasta – Seksuaaliterapeutin 4 vinkkiä, kuinka parisuhteeseen saa lisää hellyyttä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Moni mies kärsii halipulasta – Seksuaaliterapeutin 4 vinkkiä, kuinka parisuhteeseen saa lisää hellyyttä

Mitä on tehtävissä, kun mies toivoo enemmän hellyyttä parisuhteeseen?

Moni mies haluaisi parisuhteeseen lisää hellyyttä. Onneksi tätä taitoa voi kehittää. Kuvituskuva.­

22.7.2016 8:04

”Olen varttunut mies. Kaipaisin hellyyttä, mutta tulen aina torjutuksi puolisoltani. Koskaan ei ole sopiva aika. Ei saa koskea, ei halailla.”

Onko tämä tuttu tunne? Näin avautuu iäkkäämpi mies ET-lehden keskustelupalstalla. Moni muukin varttuneempi ihminen kertoo kärsivänsä samasta – myös miehet.

– Usein ajatellaan niin, että naiset kaipaavat suhteeseen enemmän hellyyttä ja miehet suoraa toimintaa. Vaikka miehen seksuaalivietti onkin usein naista korkeampi testosteronin vuoksi, niin miehet kuin naiset kaipaavat parisuhteeseen myös enemmän hellyyttä, seksuaaliterapeutti Sari Mäki kertoo.

Vuonna 2014 ET ja RFSU tutkivat, että yli 38 prosenttia yli 50-vuotiaista suomalaisista kaipaisi hellyyttä lisää. Mäen mielestä parisuhdeongelmat yleensä vähentävät hellyyttä, ja toisaalta hellyyden puute voi aiheuttaa parisuhdeongelmia.

– Parisuhteen tärkeimpiä taitoja ovat hyvä kommunikointi, tunteiden osoittaminen sekä läheisyys ja hellyys. Näitä pidetään usein seksiä tärkeämpinä ja joskus taas ajatellaan läheisyyden aina johtavan seksiin. Läheisyyden ja hellyyden kautta tankataan suhteen rakkautta.

Lähes kaikki meistä haluaa läheisyyttä ja hellyyttä suhteessa, vaikka toki sen tarve vaihtelee eri ihmisten välillä. Hellyyttä ei kannata unohtaa kokonaan, sillä hellyys ja läheisyys voivat nostaa suhteen uuteen kukoistukseen, Mäki sanoo.

– Läheisyyteen ja hellyyteen kannattaa panostaa, sillä se lisää tyytyväisyyttä parisuhteessa ja lisää oksitosiini hormonin erittymistä. Oksitosiini on tärkeä hormoni seksuaalisen kiihottumisen näkökulmasta, eli läheisyydellä ja hyväilyillä voidaan lisätä myös seksuaalista halua. Oksitosiini vahvistaa myös ihmisten välistä kiintymystä toisiinsa, eli tärkeistä asioista on kyse.

Seksuaaliterapeutin neljä toimivaa vinkkiä:

1. Kosketa kumppaniasi aina, kun voit. Kevyt, ohi mennen tehty hipaisu vaikka niskasta voi saada aikaan kylmät väreet ja kertoa hänelle, että huomaat hänet juuri tässä hetkessä.

2. Halaa ja suutele aina lähtiessä tai kotiin palatessa. Näytä kumppanillesi, että olet kaivannut häntä.

3. Pienikin ele voi kertoa enemmän kuin 100 sanaa. Osa kaipaa julkisia hellyydenosoituksia, ja se voi tarkoittaa ihan vaikka pikaista hipaisua kassajonossa, hellää suukkoa ihmisvilinässä.

4. Tarjoa kumppanillesi ikimuistoinen hieronta, tai sytytä kynttilät tai takka, ja ota oma kulta kainaloon. Aina ei tarvita sanoja, vaan enemmänkin tekoja eli helli kumppaniasi kainalossa.

Lähde: erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki, RFSU.

Lue lisää

Enemmän seksiä, vähemmän sydänvaivoja: "Vaatii 2 orgasmia/viikko"

Nuori mies vapautti Kaijan: "Enää en epäröi sängyssä!"

Mitä tehdä, kun puoliso on ylikiihottunut korkokengistä? Seksuaaliterapeutti vastaa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?