On olemassa naistyyppi, jonka kanssa miehet eivät ole innokkaita käyttämään kondomia - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

On olemassa naistyyppi, jonka kanssa miehet eivät ole innokkaita käyttämään kondomia

Kondomin asettelu kiinnostaa miehiä yllättävän vähän, jos vastapelaaja on tiettyä kaliiperia.

Uuden tutkimuksen mukaan kauniiden kanssa kondomi unohtuu todennäköisimmin.­

28.6.2016 16:14

Nimittäin kauniina ja erittäin kuumina pitämiensä naisten kanssa miesten halukkuus käyttää kondomia on hyvin vähäinen, kertoo uusi Bristolin ja Southamptonin yliopistojen tutkijoiden julkaisema tutkimus.

Miehet uskoivat myös, että kauniilla naisella on luultavammin sukupuolitauteja.­

Tutkijat näyttivät miehille kuvia naisista ja kysyivät, kuinka todennäköisesti he tahtoisivat käyttää näiden kanssa kondomia. Tulos löi tutkijat ällikällä, sillä miehet eivät tahtoneet käyttää kondomia kauniiden naisten kanssa, vaikka uskoivat, että näillä on naisilla saattaisi olla myös muita enemmän sukupuolitauteja.

– Miehet ovat halukkaampia jättämään kondomin pois kauniiden naisten kanssa, toteaa Southamptonin yliopiston tutkija Anastasia Eleftheriou Washington Postille.

Tutkijat uskovat, että sama pätee naisiin. Aiemmissa tutkimuksissa on selvitetty, että miehet uskovat kauniiden naisten pettävän muita todennäköisemmin, mutta olevan myös terveempiä.

Halu lisääntyä vai statusarvo?

British Medical Journalin julkaiseman tutkimuksen osallistujat, 51 miestä, olivat 19-61-vuotiaita.

Miehet arvioivat testissä naisten viehättävyyden, halukkuuden seksiin heidän kanssaan, tahtoisivatko he käyttää kondomia, kuinka moni muu tahtoisi harrastaa suojaamatonta seksiä naisen kanssa (sadasta miehestä) ja todennäköisyyden siihen, että naisella on sukupuolitauti.

Tutkijoilla on asialle kaksi mahdollista selitystä: miehet tahtovat lisääntyä naisten kanssa, koska he ovat viehättäviä tai miehille kauniin naisen kaataminen sänkyyn on statuskysymys, jonka vuoksi he ovat valmiita riskeeraamaan terveytensä.

Biologinen tietoinen tai tiedostamaton halu saada jälkikasvua on yksi selitys sille, miksi ehkäisy unohtuu helpommin viehättävän kumppanin kanssa.­

Yhteys toimii myös toisinpäin: epäviehättävämpien naisten kanssa kondomin käyttäminen ilmestyy automaattisesti kuvaan.

Tietoa on aikomuksena käyttää esimerkiksi seksuaalikasvatuksen kehittämiseen. He uskovat, että vaikka otanta on pieni, se ennustaa silti kasvavaa trendiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?