Suomalaismorsianten ja anoppien tylyimmät temput häissä – ja osaavat ne sulhasetkin! - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Suomalaismorsianten ja anoppien tylyimmät temput häissä – ja osaavat ne sulhasetkin!

Osaavat ne suomalaisetkin, lukijat kertovat.

Häistä se ilo vasta alkaa. Lukijoiden häämuistelot saavat toivomaan, että omat häät sujuisivat sujuvammin.­

24.6.2016 18:59

Kerroimme hiljattain Reddit-verkkosivuston lukijoiden uskomattomimpia kokemuksia diivailevista ja kiukuttelevista morsiamista ja anopeista. Hirviömorsian ei kuitenkaan ole terminä aivan vieras suomalaisillekaan, vai mitä sanotte näiden neitojen käytöksestä?

Moni kakku päältä kaunis?­

Morsiamet

”Mieheni sukulaistyttö aikataulutti häänsä siten, että vieraat joutuivat odottamaan reilut 3 tuntia hääparin saapumista juhlapaikalle. 180 nälkäistä ja janoista ihmistä maleksivat hellepäivänä juhlatilan ulkopuolella, koska morsiamen äiti oli kieltänyt kenenkään näkevän koristeluja etukäteen.

Penkkejä tai virvokkeita ei ollut. Pariskunta oli käynyt vihkimisen jälkeen valokuvauksessa ja lounaalla, joten ei mikään ihme, että aikaa kului. En ole milloinkaan nähnyt niin kiukkuista väkeä juhlissa, varsinkaan, kun pariskunnan saavuttua bestman huuteli poseerausohjeita nosturin lavalta kuvaajan kanssa. Piti kuulemma saada koko väki samaan kuvaan! Itkevät ja huutavat, nälkäiset lapset ja totaalisesti kiukkuiset aikuiset näyttävät yhteiskuvassa kaikelta muulta kuin onnea toivottavalta vierasjoukolta.

Morsiamen vanhemmat huutelivat ohjeita vieraille ylimielisesti, sulhanen notkui koko illan oman kaveriporukkansa kanssa ja morsian näytti onnettomalta. Liittoa kesti kaksi vuotta.”

Joissain häissä jokainen yksityiskohta voi aiheuttaa taistelua.­

”Serkukset, jotka olivat aina olleet toistensa parhaat ystävät, sattuivat menemään naimisiin samana vuonna. Oi sitä kilpailun ja riitelyn määrää. Puoli sukua otti osaa siihen soppaan, koska suku on täynnä ärhäkkää ja puheliasta väkeä. Milloin morsiuspuvut olivat mukamas liian samanlaisia, milloin juhlien värimaailma oli liian yhteneväinen. Vuoroin mykkäsotaa ja ilmiriitaa ihan turhista asioista.

Vuosia myöhemmin erosivatkin peräkanaa.

Itse menin 10 vuotta sitten naimisiin maistraatissa. Oli stressittömät ja riidattomat perhejuhlat pelkästään lähipiiriin läsnäollessa. Yhdessä olemme edelleenkin.”

”Olin kerran häissä, joista muistot ovat täyttä soopaa. Kyseessä nuoret, joista morsian oli ilmiselvästi halunnut häät, koska kaveritkin menivät naimisiin. Rahaa kerättiin kolehti-periaatteella ja minun kohtaloni oli joutua maksamaan juomat mieheni kanssa.

Hoidimme asian, mutta morsiamen äiti, jonka piti hoitaa tarjoilupuoli, ei ollut ihan ollut ajantasalla. Ruoka loppui kesken, tarjoilu tökki, hääpari riiteli häissään, yhtä sekoilua. Oli leikkiä, jos jonkinmoista, mutta kaikesta paistoi rahapula. Häävalssi cd- soittimesta, morsian lauloi samalla kun tanssi. Yritetty liikaa, ja lopputuloksesta näkyi rakkaudettomuus.

No, pari erosi vuoden kuluttua häistä. Ja en ole eläessäni nähnyt morsianta, jonka häämekko oli häävastaanotolla kello 22.00 aikoihin helmasta repaleinen ja likaantunut kauttaaltaan. Morsian kun ehti istuakin hiekkatiellä välillä, kun sai jonkun itkupotkuraivarin.”

Kauniitkaan kukkaset ja koreat koristelut eivät pelasta metsään meneviä juhlia.­

Sulhaset

Kaikilla sulhasilla ei ole puhtaat jauhot pussissa.­

Kaikki sulhaset eivät myöskään ole täynnä rakkautta pelkästään omaa tulevaa kumppaniaan kohtaan.

”Sulhanen yritti iskeä ja ehdotti lopuksi treffejä. Olin kaaso, morsian paras ystäväni.”

Anopit ja appiukot

Osaavat ne anopitkin ja appiukotkin.

Minä ja sinä ikuisesti – ai niin, ja suku.­

”Meidän häissä anoppini ei jättänyt minua rauhaan ollenkaan. Hän suuttui, kun emme kutsuneet kaikkia hänen vieraitaan. Tästä kostoksi hän ei antanut meille omien sukulaistensa osoitteita. Kun kutsut lähtivät ja muutama oli mennyt väärään osoitteeseen hän soitti ja haukkui meidät asiasta. Hän myös soitti minulle kuukausi ennen häitä, että menen mieheni kanssa vain rahan takia naimisiin. Mieheni oli ollut työtön jo kaksi vuotta siinä vaiheessa.

Hän ei osallistunut häiden järjestämiseen millään lailla vaan soitteli miehelleni, kuinka huonot häät meille on tulossa. Kun hän kuuli kelloajan, hän varasi koko aamupäivän kampaajalta itselleen eikä suostunut vaihtamaan aikaansa kanssani, jolloin jouduin kukon kiekaisun aikaan omaan hääkampaukseeni, että ehtisin vaikka yritimme hänelle selittää kuvausaikataulun yms. riippuvan siitä.

Hääpäivänä kun kävelin alttarille näin jo kaukaa, että anoppi oli pukeutunut valkoiseen pukuun. Olimme kuitenkin olleet mieheni kanssa jo 10 vuotta.”

Olisiko sittenkin kannattanut karata vihille?­

”Ex-anoppini kehui sulhastani häissämme maasta taivaaseen niin että vieraat vääntelehtivät vaivautuneisuudesta. Minä hymyilin. Nyt erottu ja naurattaa "kehut" vieläkin.”

”Sulhaseni isä halusi kutsua häihimme omia sukulaisiaan. Annoimme luvan, koska luulimme, että on kyse muutamasta henkilöstä.

Hän soitteli päiväkausia tuttavilleen, joita edes sulhaseni ei kunnolla tuntenut, ja lopulta vieraita tuli aivan liikaa! Onneksi tarjottavat riittivät ja sää suosi!”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?