”Kukaan ei ole ajatuksenlukija” – Näin uskaltaudut pyytämään ihastustasi treffeille - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Kukaan ei ole ajatuksenlukija” – Näin uskaltaudut pyytämään ihastustasi treffeille

Kuvituskuva
Julkaistu: 26.5.2016 18:45

Erityistason seksuaaliterapeutti neuvoo, kuinka ihastusta kannattaa lähestyä.

Oletko iskenyt silmäsi johonkuhun kiinnostavaan tyyppiin, muttet saa pyydettyä häntä treffeille? Kukaan ei ole ajatuksenlukija, ja treffeihin pätee sama kuin elämään ylipäätään: onnistumistodennäköisyytesi kasvavat huomattavasti, kun vain avaat suusi ja uskaltaudut esittämään asiasi.

Muista nämä seikat, kun keräät rohkeutta pyytääksesi jotakuta treffeille:

1. Mitä pidempään haudot treffiehdotuksen tekemistä, sen korkeammaksi kynnys ryhtyä tuumasta toimeen kasvaa. Pääset siis itsekin helpommalla, kun et jää odottelemaan liian pitkäksi aikaa.

2. Moni motivoituu voittamaan pelkonsa sillä, että keskittyy miettimään, mistä kaikesta ihanasta elämässään voikaan jäädä paitsi, jos ei saa tehtyä aloitetta. Toiset taas hyötyvät siitä, että he haastavat itseään ajattelemaan sitä, mikä on oikeasti pahinta, mitä voi tapahtua: torjutuksi tulemiseenhan ei kuole, vaikka siltä se voi tuntuakin. Se, jota pyydät treffeille, voi toki käyttäytyä sinua kohtaan tavalla tai toisella ikävästi. Muista kuitenkin, että vastapuolen toiminta kertoo jotain olennaista hänen luonteestaan ja pohdi, olisitko edes kiinnostunut tekemään syvällisempää tuttavuutta senkaltaisen ihmisen kanssa?

3. Vaikka kehotankin nopeaan toimintaan, pieni valmistautuminen voi kuitenkin olla hyvästä. Se voi tarkoittaa sitä, että etukäteen mietit, mitä sanot tai kirjoitat tai jos tiedät, että näette, on plussaa, jos sinulla on jotakuinkin hyvä olo siitä, miltä näytät. Niinikään harvassa ovat ne, jotka eivät pidä yleistä huomaavaisuutta ja hyviä käytöstapoja myönteisinä piirteinä. Niihin kannattaa siis panostaa - äläkä unohda kohteliaisuutta silloinkaan, kun saat kieltävän vastauksen!

4. Jos kiinnostuksesi kohde kieltäytyy deittikutsustasi, muista, että siihen voi olla lukuisia muitakin syitä kuin se, ettei hän ole kiinnostunut sinusta. Mikäli ette tunne kovin hyvin, älä jää stressaamaan sitä, mitä toinen sinusta ajattelee ja miksi sait pakit – hänhän ei tunne sinua!

Ps. On kohteliasta, että treffeille kutsuja piffaa sen, mitä on ehdottanutkin tekemiseksi. Sen sijaan mikään ei velvoita tekemään mitään kallista – merenrantakävely ei maksa mitään, ja pienen piknikin saa toteutettua edullisestikin.

Tällä palstalla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM. Lisää tietoa Elina Tanskasesta täällä.

Tuoreimmat osastosta