Seksi & Parisuhde

Miehiä puolustanut Väestöliiton Heli Vaaranen HS:lle: ”Olen järkyttynyt siitä, että tämä on sellainen tabu”

Julkaistu:

Parisuhde
Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen ihmettelee, miksi siitä syntyi niin suuri poru, että hän sanoi monien miesten voivan huonosti parisuhteissaan.
Vuoden alussa nousi kohu, kun Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen otti kantaa suomalaisten parisuhteisiin Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Vaarasen mukaan miehet kokevat kodissaan väheksyntää ja arvostuksen puutetta, ja naisille läheisin uskottu on tyttökaveri eikä oma puoliso.

Vaaranen kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä hämmästyneensä, kuinka suuri myrsky hänen kannanotostaan syntyi.

– Olen oikeastaan aika järkyttynyt siitä, että tämä on sellainen tabu. Siis se, että miehellä on tunteet, Vaaranen sanoo lehden haastattelussa.

Vaaranen saa edelleen yhteydenottoja sekä miehiltä että naisilta, sekä nuorilta että vanhoilta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos puhuisin naisten hyvinvoinnista, se olisi aivan normaalia työpuhetta. Tai lapsista, vanhuksista tai vammaisista. Mutta kun puhun miehen hyvinvoinnista, olen hirvittävän rohkea, Vaaranen hämmästelee.

Kiireisenä nykyaikana pariskuntien yhteisestä ajasta on tullut sotaa siitä, kumpi on oikeassa, Vaaranen sanoo. Hän on kehittänyt uuden termin: poissaololiitto.

– Poissaololiitossa parisuhde on absent, poissa. Kumpikin osaa vain hyökätä ventovieraaksi muuttunutta kumppania kohtaan. Nainen sanoilla, mies vaikenemalla. Hän pelkää jo naisen äänen sävyäkin. Vain hänen sopeutumisensa takia parisuhde voi jatkua, Vaaranen kuvailee.

Vaarasen mukaan nainen haluaisi proaktiivisen kumppanin keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen, mutta tukahduttaa miehen vaatimuksillaan.

– Nainen hyökkää. Mies alistuu. Kierre on valmis.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt