Seksi & Parisuhde

Pilaako seksi ystävyyden? ”Yksi kerta ei ole haitannut”

Julkaistu:

Me Naiset
Kannattaako ystävän kanssa harrastaa seksiä? Entä mitä tehdä, jos ihastuu ystäväänsä? Naiset kertovat kokemuksistaan.
Voiko ystävän kanssa nauttia seksistä ilman, että se pilaa välit? Ei voi – tätä mieltä on 78 prosenttia Me Naisten ystävyyskyselyyn vastanneista. Loput 22 prosenttia ovat kuitenkin sitä mieltä, että jos kumpikin tietää, missä mennään, ystäväseksi on ok.

Näin kyselyyn vastanneet naiset perustelivat kantaansa:

Ei kannata

”Ei ole kivaa muistella ystävään liittyvää kenties noloakin seksikokeilua. Mieluummin hyvä ystävyys kuin huono pano.”

Nainen, 50

”Yksi kerta ei ole haitannut. Useampi kerta tuhoaa täysin ystävyyden siinä muodossa kuin se omasta mielestäni kuuluu olla. Seksuaalinen vetovoima ei kuulu ystävyyteen.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nainen, 24

”Ystävyyteen eivät kuulu seksuaaliset tunteet. Ystävyys on platonista. Ystävyyssuhde seksillä on seksisuhde, ihmissuhde, mahdollisesti parisuhde.”

Nainen, 29

”Hyviä ystäviä on niin harvassa, ei kannata ottaa riskiä. Seksikumppaneiden laatuvaatimukset henkisellä puolella eivät ole niin kovat kuin ystävien kohdalla. Heitä löytyy helpommin kuin tosi hyviä ystäviä.”

Nainen, 66

”Tietynlainen intimiteetti ei kuulu ystävyyteen. Läheisyys ilman muuta, mutta ei seksi. Entisestä seksi- tai rakkaussuhteesta voi kyllä kehittyä ystävyys, kun seksi jää pois.”

Nainen, 37

”Minulle ei sovi seksisuhde tuntemattomienkaan kanssa, sillä jokin tunneside siinä aina kehittyy. Pilaisin ystävyyteni seksillä. Voi sopia joillekin, ja se on ok.”

Nainen, 41

”Kutsuisin sellaista suhdetta muuksi kuin ystävyydeksi.”

Nainen, 35

Kyllä saa!

”Jos kumpikin on vapaa ja siihen valmis, niin miksi ei? Ystävyytemme ei ole tämän takia kariutunut, päinvastoin syventynyt.”

Nainen, 36

”Jos molemmat ovat niin sanotusti samalla viivalla asian kanssa, voi ystävyys jatkua normaalina myös seksin harrastamisen jälkeen.”

Nainen, 36

”Seksi voi olla hauskanpitoa ilman romanttisia tunteita. Jos molemmat jakavat saman näkemyksen, ystävän kanssa voi harrastaa seksiä.”

Nainen, 26

”Kaikille ihmisille tai kaikkiin ystävyyssuhteisiin seksi ei varmasti sovi, mutta oma mielipiteeni on, että jos ketään ei loukata ja suhteen luonteesta osataan olla rehellisiä, niin miksi ei.”

Nainen, 22

”Jos ystävyyden laatu on sellainen, että siihen sopii seksi, niin mikä ettei. Pelisääntöjen pitää kuitenkin olla selvät, kun kyseessä on ystävyys eikä parisuhde.”

Nainen, 30

”Kaduttaa vielä 20 vuoden jälkeenkin”

Vaikkei ystävyys johtaisikaan seksiin, joskus käy niin, että ystävän kanssa käy romanssi mielessä. Me Naisten ystävyyskyselyyn vastanneista kolmasosalla on synkannut ystävänsä kanssa niin hyvin, että on ihastunut tähän. Ja mikäs siinä! Jos ystävä on mahtava tyyppi, tulee helposti miettineeksi, olisiko tästä enempäänkin.

Aina ihastuminen ei ole romanttista. Joskus toisesta hullaantuu vain uutena mahtavana ihmisenä – onpa kiva saada näin hyvä tyyppi elämään. Mutta mitä tehdä, jos haaveilee muustakin kuin ystävyydestä?

Ystävään ihastuneet kertovat, kannattiko.

Suhdehan siitä syntyi – ei olisi kannattanut

”Harrastimme seksiä, ja meillä oli lyhyt suhde. Tunne oli molemminpuolinen. Ystävyytemme lakkasi vähitellen sen jälkeen, kun olimme harrastaneet seksiä, koska hän halusi vakavan suhteen ja minä halusinkin olla vain ystävä.”

Nainen, 33

”Aloin seurustella miespuolisen ystävän kanssa. Huomasin heti, ettei tämä toimi, ja sinne meni sekä seurustelusuhde että ystävyys. Kaduttaa vieläkin 20 vuoden jälkeen!”

Nainen, 40

”Tilanne johti suhteeseen, jonka päätyttyä ystävyys loppui. Kadun. Ystävyys olisi ollut paljon arvokkaampaa, se oli kestänyt vuosia. Parin kuukauden suhde ei todella ollut sen menettämisen arvoista.”

Nainen, 37

”Kerroin ystävälle ihastuksestani. Tunne oli molemminpuolinen ja johtikin lyhyeen seurustelusuhteeseen. Seurustelu päättyi ystävyyteen. Valitettavasti yhteydenpito muuttui siinä määrin, että seurustelun voi sanoa tehneen hallaa väleillemme, vaikka kumpikaan ei kanna kaunaa toiselle eikä ole riitoja tai muuta, mistä ero olisi johtunut.”

Nainen, 20

Joillekin kävi paremmin

”Kerroin ihastuksestani, ja tunne oli jollain tasolla molemminpuolinen. Tunteen annettiin kasvaa fyysiselle puolelle. Emme kuitenkaan saaneet tilannetta kehitettyä pidemmälle, ja ystävyys väljähti vuosiksi. Nykyään olemme kavereita.”

Nainen, 29

”Olen ollut ihastunut ystävään melkein 10 vuotta. Olen onnistunut pitämään ystävyyden hyvällä pohjalla, mutta koko tämän ajan olen salaa miettinyt ystävääni enemmän kuin ystävänä. Mietin myös todella usein, tunteeko hän jotain muuta, koska välillä tunnen kipinää myös hänen puoleltaan. Yleensä kipinä on helposti tunnistettavissa, ja sitä on välillämme joskus hyvinkin paljon. Pitkiä katseita, salaa katsomista, jatkuvasti kehuja ja kiinnostusta.

Minulle on ok, että pysymme ystävinä, koska tiedän, etten koskaan tule tunnustamaan hänelle tunteitani – eikä hänkään minulle, jos sellaisia hänellä on. Tulemme varmasti pysymään loppuelämän yhteyksissä ystävinä, mutta tulen varmasti aina miettimään häntä myös muulla tavalla. Ei se varmaan haitaksikaan ole. Ainakin olen todella hyvä ystävä, koska kunnioitan häntä ja haluan hänelle parasta.”

Nainen, 24

”Kerroin ihastuksestani ystävälle myöhemmin, kun ystävyys oli lujittunut ja ihastus muuttunut välittämiseksi. Hämmentävää oli, että ystävä oli tuntenut samalla tavalla.”

Nainen, 48

Lue myös:

Naiset kertovat: näistä syistä olen ollut vuosia ilman seksiä

Hyst! Näistä asioista naiset eivät puhu edes parhaalle ystävälleen

Ihastuin toiseen – kuuluuko puolison tietää? Asiantuntija vastaa

Nainen, 28: ”Tarvitsen seksiä kolme kertaa päivässä”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt