Vähän hukassa Tinderissä? Guru neuvoo onnistuneen deittiprofiilin kolme tärkeintä asiaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Vähän hukassa Tinderissä? Guru neuvoo onnistuneen deittiprofiilin kolme tärkeintä asiaa

Tindermeister-blogia pitävä Juuso Puranen tutkii deittisovellusta graduaan varten. Hänellä on monta hyvää neuvoa peruskäyttäjälle. Lue ja opi!

Riippuu ihmisestä ja tavoitteista, kannattaako sovelluksesta etsiä seuraa kalastamalla yhtä kalaa kerrallaan vai käymällä meri pohjamutia myöten läpi.

23.9.2015 19:26

Juuso Purasen mukaan onnistunut Tinder-deittipalvelun profiili koostuu kolmesta seikasta: laadukas profiilikuva, mielenkiinnon herättävä esittelyteksti ja kokonaisuutta tukevat muut kuvat.

– Profiilista tulee välittyä aitous, lämminhenkisyys ja hyvä fiilis. Eräs haastateltava sanoi osuvasti: Hymyile mulle, niin oon myyty, Puranen kuvailee.

Profiilikuvaksi kannattaisi valita sellainen, joka pysäyttää pariksi sekunniksi miettimään ja saa aukaisemaan profiilin.

– Tutkimuksessanikin haastateltavat ovat kautta linjan tunnustaneet kiinnittävänsä ensimmäisenä huomiota vastakkaisen käyttäjän ulkonäköön ja tekevät usein päätöksensä jatkoon laittamisesta pelkän profiilikuvan perusteella.

Mieti kuvien kokonaisuus valmiiksi

Tinderiin saa ladattua 1-6 kuvaa, joilla tehdä vaikutus. Pelkkiä samanlaisia kasvokuvia ei kannata latoa peräkkäin, vaan miettiä kokonaisuutta.

Etenkin naiset menevät metsään tässä kohtaa.

– Useimmiten profiili on kuin katalogi eri kuvakulmista otetuista selfieistä, mikä ei välttämättä ole pelkästään positiivinen asia.

Monet laittavat kasvokuvien lisäksi kuvia harrastuksistaan. Miehillä toistuvat kuvat purjehduksesta, salilta ja muista liikuntaharrastuksista, kun taas naisilla on harrastus- ja lemmikkikuvia.

– Miehet ilmeisesti pyrkivät tällä viestittämään sporttista ja jopa menestyvää elämäntyyliään. Osaan käyttäjistä tämä toiminee, mutta suuri osa käyttäjistä kaipaa etupäässä selkeitä kuvia itse ihmisestä ilman suurempaa oheistoimintaa. Harrastukset voivat toisaalta toimia yhdistävinä tekijöinä ja erinomaisina keskustelunavauksina.

Näillä kuvilla ei vaikutusta vastakkaiseen sukupuoleen sen sijaan tehdä:

– Saliposeeraukset, peili- ja vessaselfiet, duckfacet, selfie jokaisesta kuvakulmasta, olut- ja tupakkakuvat, autokuvat, keskisormikuvat, mies ilman paitaa kuvassa, jossa näkyy pelkät vatsalihakset, kuva pelkästä lemmikistä, ryhmäkuvat, joista ei erota profiilin käyttäjää, sumeat tai epäselvät kuvat, listaa Puranen.

Yksi vai monta osumaa?

Riippuu ihmisestä ja tavoitteista, kannattaako sovelluksesta etsiä seuraa kalastamalla yhtä kalaa kerrallaan vai käymällä meri pohjamutia myöten läpi.

– Parisuhdetta etsivälle riittänee se, että ”matchaa” samanhenkisten ihmisten kanssa, ja totta kai kynnys treffeille lähtemiseen on pienempi, jos käyttäjät ovat esimerkiksi kymmenen kilometrin sisällä toisistaan. Jotkut heittävät katiskan kerralla mereen, laittavat kaikki jatkoon mahdollisimman laajalta säteeltä ja katsovat, millaisia kaloja sattuu pyydykseen uimaan.

Osa taas painaa sydäntä vain äärimmäisen harvoin eikä anna juuri kellekään mahdollisuutta.

– Tosin nämä seulan läpäisseet ovat ilmeisesti sitten varsin laadukkaita tapauksia, Puranen toteaa.

Millainen miehen Tinder-kuva herättää heti kiinnostuksesi? Kerro kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?