Tätä ominaisuutta 92 prosenttia miehistä pitää naisissa tärkeimpänä – ja tätä naiset miehissä

Julkaistu:

Parinvalinta
Chapmanin yliopisto teki jättitutkimuksen siitä, mitä ominaisuuksia pitkäaikaiselta kumppanilta halutaan.
Tutkimus perustuu kahteen kaikkien aikojen suurimpaan Yhdysvalloissa tehtyyn tutkimukseen. Se selvitti, kuinka parinvalintaperusteet eroavat sukupuolen, iän, tulojen, koulutuksen ja ulkonäön mukaan.

Näistä kumppanin valintaperusteisiin vaikutti kaikista sukupuoli: kaiken ikäiset ja eri tuloluokkien miehet kautta linjan tahtoivat hyvännäköisen naisen, kun taas naisille tulot olivat tärkeämmät.

Kumppanin viehättävyys oli kuitenkin molemmille sukupuolille tärkeä seikka omaa rakasta etsiessä.

– Miehille kumppanin hyvännäköisyys ja hoikkuus oli tärkeämpää, mutta yhtä lailla sekä miehet että naiset halusivat löytää kumppanin, joka olisi juuri heidän mielestään puoleensavetävä, kertoo tutkimuksessa mukana ollut apulaisprofessori David Frederick Chapmanin yliopiston tiedotteessa.


Tutkimus tuki teoriaa, jonka mukaan ihanneominaisuudet omaavilla on enemmän pelivaraa parisuhdemarkkinoilla. Heillä on varaa olla nirsompia. Hyvännäköistä kumppania kaipasivat varsinkin varakkaat ja omasta ulkonäöstään varmat miehet ja naiset. Rikkaat miehet halusivat rinnalleen hoikan naisen, kun taas varakkaat naiset painottivat puolison tulojen merkitystä. He etsivät miestä, jolla on rahaa ja tasaiset tulot.

Koulutetuille vastaajille puolison tuloilla ei ollut erityistä merkitystä, mutta ulkonäöllä oli. Varsinkin koulutetut miehet pitivät tärkeänä, että kumppani oli sekä kaunis että hoikka.

Tutkimukseen vastasi 28 000 iältään 18-75-vuotiasta ihmistä. Varsinkin vanhemmat vastaajat olivat valmiita tinkimään vähän kaikesta: heille kumppanin ulkonäkö, tulot ja koulutus eivät olleet yhtä tärkeitä kuin nuoremmille.

Näin eri ominaisuudet painottuivat

Näitä ominaisuuksia miehet haluavat kumppanilta

1. Ulkonäkö (92 %)

2. Hoikkuus (80%)

3. Tasaiset tulot (74%)

4. Rikas (47%)

Näitä ominaisuuksia naiset haluavat kumppanilta

1. Tasaiset tulot (97%)

2. Ulkonäkö (84 %)

3. Rikas (69%)

4. Hoikkuus (58%)

Mitä ominaisuutta sinä arvostat eniten? Ovatko arvosi muuttuneet vuosien varrella? Keskustele alla.

Ota kantaa

Mikä on tärkein asia kumppaniehdokkaassa?

Ulkonäkö 14% Tulotaso 3% Koulutus 3% Luonne 80%
Ääniä yhteensä 17082

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt