Komea mies puolustautuu: "En petä, vaikka vaimo on tavallisen näköinen" - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Komea mies puolustautuu: "En petä, vaikka vaimo on tavallisen näköinen"

Komeat pettävät tutkijan mukaan, koska tarjontaa riittää. Kuvituskuva.

Komeat pettävät tutkijan mukaan, koska tarjontaa riittää. Kuvituskuva.

Julkaistu: 10.9.2015 13:49

Turun yliopiston biologian ja psykologian tohtori Markus J. Rantala totesi viikko sitten Ilta-Sanomille, että tutkimusten mukaan komea mies pettää helpommin, mutta on huonompi sängyssä.

Hänen mukaansa komeilla on korkeammat testosteronitasot, jotka ajavat vieraisiin vuoteisiin. Lisäksi komea pettää, koska voi - tarjontaa riittää. Tavallisemman näköiset miehet sen sijaan joutuvat tekemään enemmän töitä pitääkseen rakkaansa.

– Testosteroni tekee miehistä komeamman näköisiä, mutta myös lisää kiinnostusta muihin naisiin, Rantala perustelee.

Tutkimusten mukaan komeat testosteronipommit ovat kuitenkin huonompia sängyssä, koska miellyttää ei tarvitse ja eivät myöskään ihastu tai rakastu yhtä syvästi kuin ulkonäöltään vaatimattomammat kaverit.

– Samalla lailla ulkonäkö naisissakin vaikuttaa. Jos nainen on hyvännäköinen ja tietää sen, niin pyrkii miellyttämään kumppaniaan vähemmän kuin sellainen, joka kokee olevansa vähemmän viehättävä, Rantala toteaa.

Juttu herätti paljon keskustelua ja lukijoista moni oli täysin eri mieltä tutkijan kanssa.

– Mä en petä vaikka komea olenkin ja vaimo on tollanen tavallisen söpö, toteaa eräs kommentoija.

Yksi sen sijaan myöntää asian vilpittömästi, mutta ei toisaalta etsikään vakituista parisuhdetta.

– Sopii kyllä itseeni: muistutan Ridgeä, ja kliimaksin saavuttamisen jälkeen minua ei kiinnosta nainen enää pätkääkään. En kyllä näe itseäni parisuhteessa, joten se siitä pettämisestä.

Eräs nainen kertoo karvaan kokemuksensa. Suhde hajosi, kun komealla riitti vientiä.

– Kokemusta on todellakin! Miehen työpaikka muuttui parituskeskukseksi, jossa näitä tyrkkyjä joka sormelle. Komean tai kauniin mieheen ei tarvitse kuin valita, näin he luultavasti ajattelevat. Itseltä meni terveys ja itsetunto. Särkynyt sydän jättää arvet loppuiäksi, vaikka yli tästä pääsisikin.

Moni toteaa, että sama pätee heidän mielestään myös naisiin.

– On kyllä tullut huomattua, että useimmiten kauniit tai itseään kauniina pitävät naiset ovat kaikkein pahimpia. He luulevat, ettei heidän tarvitse nähdä vaivaa minkään eteen, koska he pitävät itseään jonakin palkintona, jota miesten tehtävä on palvella. Kaikkein parhaita ovat juurikin ihan normaalin näköiset naiset, jotka haluavat samanlaisella intohimolla miellyttää miestä kuin miehetkin heitä.

– Sama pätee myös naiseen. Ystäväni on pettänyt aviomiestään usean kerran jopa matkoilla miehen ollessa siellä mukana. Sänkyyn on mennyt monien miesten kanssa vuodessa. En usko, että kyseinen nainen oikeasti rakastuu kehenkään mieheen vaan siihen hurmostilaan, jota nk. rakastuminen tuottaa. Sekä seksiin. Ihmettelen eniten sitä, ettei yhtään tänä päivänä pelota seksi useiden kumppanien kanssa. Tämäkin nainen tietää varmasti riskit. Ei ole pakko rakastua, mutta ei kannata tälläisen luonteen omaavan ihmisen sitoutua saati toitottaa julkisesti taas kerran tämän olevan se " oikea". Sukupuoli ei tee kenestäkään tietyn tyyppistä.

Eräs nainen totesi, että kyllä komea kauniin löytää.

– Olin nuorempana aika mukavan näköinen tyttö. Istuttiin Vanhan kuppilassa kavereiden kanssa, kun tuli yksi hyvin hauskannäköinen nuori mies ja pyysi sivummalle, koska hänellä on asiaa. Asia oli seuraava: ”Lähde kanssani tästä paikasta, sillä olen huomannut, että neljän lähipöydän miehet tuijottavat vain sinua ja tuolla salin toisessa päässä neljän lähipöydän naiset vain minua.” Hän sanoi tuntevansa olonsa kiusaantuneeksi ja esitteli itsensä.

– Valehtelin kavereilleni, että vanha kaverini "Jonne" haluaa mielipiteeni tärkeästä asiasta ja menemme välillä ulos. Menimme erääseen kahvilaan lähelle ja meillä oli valtavan hauskat jutut. Tunnemme vieläkin, mutta hassuinta mitä tapahtui jälkeenpäin oli se, että eräs tyttökaksikko kysyi minulta, miten onnistuin iskemään sen hyvännäköisen Vanhalla salin toisesta päästä. En viitsinyt kertoa, että hyvännäköinen "näki "minut.

Nainen, oletko sinä pettänyt? Miksi? Mihin tilanne vei? Kadutko? Kerro kokemuksesi!

Tuoreimmat osastosta