Huolestuttava tutkimustulos: Naiset heittäytyvät lomalla villeiksi – samalla unohtuu suojautuminen - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Huolestuttava tutkimustulos: Naiset heittäytyvät lomalla villeiksi – samalla unohtuu suojautuminen

Tunnetko itsesi lomalla villimmäksi ja seksikkäämmäksi? Arjen unohtaminen, kuuma ilma ja alkoholi ovat syypäät.

24.7.2015 20:54

Tuoreen tutkimuksen mukaan lomailu saa naiset unohtamaan satunnaisen seksin haitat. Daily Mail kertoo, että lomafiilis ja alkoholi saavat naiset aliarvioimaan tuntemattoman kumppanin kanssa seksin harrastamisen riskit.

Uusi ja rento ympäristö, kuuma ilma, alkoholi, itsensä seksikkääksi tunteminen ja arkielämän kuvioista irtaantuminen ovat kuoppia, joihin ulkomailla lomailevat naiset kompastuvat.

Yhdysvaltalaistutkimus, johon osallistui 850 naista, paljasti, että uudet seksikokemukset ja -valloitukset kuuluivat monien naisten lomasuunnitelmiin. Myös lomaseksin anonymiteetti ja seksillä kotona kerskuminen mainittiin syiksi harrastaa seksiä satunnaisen kumppanin kanssa.

Suojaamattoman yhdynnän riskit arvioitiin suuriksi, mutta muun suojaamattoman seksuaalisen kanssakäymisen vaarat aliarvioitiin.

– Arjessa eletään ehkä niin kurinalaisesti ja aikataulujen mukaan, että lomalla irrotellaan helposti jopa omien normaalien rajojen ja estojen ulkopuolella, professori Liza Berdychevsky sanoo.

– Silti naisten käsitykset lomaseksin turvallisuudesta huolestuttavat. Naiset aliarvioivat seksin terveysriskit, yliarvioivat kondomin antaman suojan ja pistivät huolimattoman toimintansa liian helposti humalan piikkiin, Berdychevsky luettelee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?