Brittiläinen evoluutiobiologi: Tätä miehet todella haluavat naisista - rintojen koolla ei olekaan väliä!

Julkaistu:

Brittiläinen evoluutiobiologi David Bainbridge sanoo, että etsiessään itselleen elämänkumppania miehet arvostavat älykkyyttä yli muiden ominaisuuksien.
Bainbridge kertoi näkemyksistään kirjallisuus- ja taidetapahtuma Hay Festivalissa. Tiedemiehen vastauksista päätellen moni oli kiinnostunut siitä, viehättyvätkö miehet enemmän suurista rinnoista vai pitkistä sääristä.

Se ei ole ihme sinänsä, sillä Bainbridge on vastikään julkaissut naisen vartalosta kertovan kirjan. Bainbridge joutui kuitenkin tuottamaan kyselijöille, sillä miehet eivät etsi ensisijaisesti kumpaakaan.

– Kyselytutkimukset yksi toisensa perään ovat osoittaneet, että miehet etsivät ensisijaisesti älykästä kumppania, Cambridgen yliopistossa työskentelevä Bainbridge vastasi Telegraphille.

Selitys tälle on Bainbridgen mukaan hyvin yksinkertainen. Älykkyys viestii vastuullisuudesta ja hyvästä kasvatuksesta, ja näin ollen älykäs nainen on todennäköisesti myös huolehtivainen äiti.

Bainbridgen uutuuskirjan nimi on Curvology: the Origins and Power of Female Body Shape. Vapaasti suomennettuna teos kääntyisi jotakuinkin Kurvologia: Naisen vartalon alkuperä ja mahti. Teos pyrkii selittämään evoluutiobiologian keinoin, miksi naisen vartalo on sellainen kuin on.

 

Rintojen koolla ei sinänsä ole merkitystä, mutta suuremmat rinnat ovat todennäköisemmin epäsymmetriset kuin pienemmät rinnat.

Esimerkiksi naisen vartalon rasvaprosentti (noin 30) on huomattavasti korkeampi kuin muilla nisäkkäillä ja kädellisillä keskimäärin (5–10). Eläinkunnasta löytyy vastaavankaltaisia rasvaprosentteja: esimerkiksi karhuilta juuri silloin, kun ne ovat keränneet rasvaa mennäkseen talviunille.

Tämä selittyy sillä, että tietyt rasvat ovat välttämättömiä ihmislapsen ja etenkin sen aivojen kehitykselle. Ja edelleen tästä syystä miehet suosivat Bainbridgen mukaan hieman kurvikkaampia naisia, sillä näiden vartalot vastaavat paremmin jälkeläisten vaatimuksia kuin hoikkien ja kapealantioisten naisten.

Jos keskitytään pelkkiin ulkonäköseikkoihin, Bainbridgen mukaan miehet suosivat naisissa symmetriaa, nuoruutta ja terveyttä.

– Rintojen koolla ei sinänsä ole merkitystä, mutta suuremmat rinnat ovat todennäköisemmin epäsymmetriset kuin pienemmät rinnat.

Mitä ominaisuutta kumppanissa sinä arvostat yli kaiken? Kerro kommenteissa!

Ota kantaa

Onko älykkyys ulkonäköä tärkeämpää?

Kyllä 81% Ei 19%
Ääniä yhteensä 34618

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt