Seksi & Parisuhde

Mikä on normaali määrä seksiä parisuhteessa? Seksuaaliterapeutti Maaret Kallio vastaa

Julkaistu:

Seksi
Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tunnetulta seksuaali- ja psykoterapeutti Maaret Kalliolta kysyttiin Metron haastattelussa, paljonko seksiä pitäisi olla parisuhteessa.
Kallion mukaan asiaa on turha miettiä liikaa. Oikeaa määrää ei ole, mutta seksielämä on hyvä pitää vireänä.

– Se, mitä tiedetään tyytyväisistä pitkistä parisuhteista, niin niissä on kyllä seksiä. Tutkimusten mukaan on aika vaikea saavuttaa tyytyväistä suhdetta ilman riittävän tyytyväistä seksisuhdetta. Ne korreloivat toistensa kanssa, Kallio kertoo Metrolla.

Kallion mukaan hyvä seksielämä on joustavaa.

– Sellaiset parit eivät unohda seksiä, mutta eivät myöskään pelästy, jos on kuivempia kausia.

Hän selittää, että jos ajatellaan, että on pakko sekstailla pari kertaa viikossa, niin silloin paine seksiin tulee ulkopuolelta. Hän toteaa, että moni ymmärtää seksin hiipumisen, jos siihen on selkeä syy, kuten yöt valvottava vauva tai toisen sairaus. Omaa, pitkää parisuhdetta ei kannata verrata juuri rakastuneen parin arkeen, koska suhde on eri vaiheessa.

Missä vaiheessa pitäisi huolestua seksin vähyydestä?

– Jos seksi alkaa hiipumaan, niin kyllä siihen täytyy herätä. Kynnys ei saa olla liiankin korkea siihen. Halua voi herätellä ja houkutella eikä vain odotella, että milloin se tulee. Etenkin pitkissä parisuhteissa naisilla voi spontaani halu uinahtaa ja tarvitaan enemmän herättelyä.

Miten herättelet himoa? Mikä saa sinut syttymään? Keskustele!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt