Seksuaalineuvoja: Oletko kokeillut tätä seksipeliä? ”Jo pelkkä pelilauta pöydällä voi johtaa siihen, ettei sitä enää tarvitakaan” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Seksuaalineuvoja: Oletko kokeillut tätä seksipeliä? ”Jo pelkkä pelilauta pöydällä voi johtaa siihen, ettei sitä enää tarvitakaan”

Julkaistu: 12.3.2015 19:47

Yksi osuvimmista seksin määritelmistä on se, että seksi on aikuisten leikkiä. Kokeile Elina Tanskasen seksipeliä, jos makuuhuoneessa on tylsää.

Leikkihän on parhaimmillaan mukaansatempaavaa, hauskaa, rentouttavaa ja nautinnollista – kaikkea sitä, mitä ihminen alkaa kaivata valittaessaan, että seksi on tylsää. Ja silloin kun alkaa tuntua siltä, että on tylsää, on korkea aika tehdä jotain.

Yksi tapa lisätä leikkisyyttä seksiin ovat erilaiset pelit. Perinteisten lauta- ja noppapelien mallisia seksipelejä saa erotiikkaliikkeistä ja myös älypuhelimien sovelluksista löytyy pelejä makuuhuoneen puolelle. Googlessa kannattaa tehdä hakuja sanoilla ”sex game”.

Niin ikään melkein mihin tahansa tavalliseen peliin voi yhdistää eroottisen ulottuvuuden. Räsypokka on tästä se ilmiselvin esimerkki, naku-Twister vähän modernimpi.

Jos valmiiden seksipelien tehtävät tuntuvat tökeröiltä, kannattaa seksipeli tehdä omin käsin. Simppelein tee-se-itse -seksipeli on nimeltään Purkki. Siinä parin kumpikin osapuoli kirjoittaa erillisille lapuille tavalla tai toisella seksiin liittyviä, itselleen mieleisiä tekemisiä. Lappujen sisältöä ei kerrota toiselle ja laput laitetaan purkkiin. Sovittuna ajankohtana purkista nostetaan yksi lappu ja ryhdytään toteuttamaan siinä lukevaa ehdotusta.

Ennen varsinaista purkkisessiota parin kannattaa keskustella etukäteen muun muassa seuraavista seikoista: kuinka monta lappua tehdään ja koska niitä nostellaan. Kumpikin voi tehdä esimerkiksi 12 lappua ja kuukaudessa voidaan pitää vaikkapa kaksi lappuhetkeä. Jos halutaan varmistua siitä, että kummankin ehdotuksia toteutetaan vuorotellen, laput kannattaa tehdä kahdesta erivärisestä paperista. Samoin on hyvä puhua etukäteen siitä, miten muokata ehdotusta, jos sen tekeminen ei nostohetkellä onnistu.

Leikkisyyden paras puoli on se, että se alkaa usein ruokkia itse itseään. Joskus jo pelkän pelilaudan nostaminen pöydälle johtaa siihen, ettei sitä sitten enää tarvitakaan.

Tällä palstalla seksuaalineuvoja Elina Tanskanen antaa vinkkejä parempaan parisuhde- ja seksielämään. Hän on myös logoterapeutti ja YTM.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?